Foto: Kronborgfotos

Bech: Fantastisk start på livet i Aarhus


| Jonas Roulund |

Tobias Bech blev matchvinder, da AGF i går besejrede Vejle Boldklub i sæsonåbneren. Efterfølgende var der tilfredshed med resultatet, men også skår i glæden for debutanten.

AGF hentede denne sommer Tobias Bech hjem fra tyske FC Ingolstadt, og forventningerne til den stærke offensivspiller blev indfriet fra første minut, da Bech fik debut mod Vejle.

Den 21-årige kantspiller bragede i seneste sæson 14 mål ind i den tyske 3. Bundesliga på 38 kampe, og han viser sig fortsat varm efter sit skifte til Aarhus.

Efter 23 minutters spil fulgte han nemlig op på Gift Links hårde indlæg, som Trott i Vejle-målet ikke kunne holde, og så stod der 1-0 til AGF – og den stilling holdt som bekendt hele vejen hjem.

Men selvom Bech leverede varen, så var han ikke helt tilfreds med det samlede udtryk efter kampen.

– Vi vinder 1-0 mod et oprykkerhold, som kommer med en masse selvtillid efter seneste sæson. Selvom de står meget kompakt, så hiver vi den hjem, og det ville man jo være tilfreds med, inden kampen, men når de får et rødt kort, så skal vi være bedre til at lukke tingene, for med lidt uheld, så ender den jo 1-1, fortæller debutanten.

Glad for at være kommet til en “storby”

Bech fik sin fodboldopvækst i Viborg, inden turen gik til det tyske, og nu er han glad for at være landet i Aarhus. Her ser han frem til at udforske byen og mærker allerede fodboldstemningen i en anden grad, end han tidligere har gjort:

– Jeg er faldet godt til. Jeg kommer fra en lidt mindre by, så det er fedt at være kommet til en storby, fortæller Bech, som blev kåret til kampens spiller på Ceres Park i går.

– Det kunne ikke være bedre, at jeg kunne få lov at starte inde og blive matchvinder på Aarhus Stadion, det er jo en fantastisk start her i klubben. Man håber altid, at man kan blive afgørende, men vi kunne godt have spillet lidt bedre, siger vores nyindkøb.

Kampen sender AGF godt afsted i ligaen, men på torsdag venter større modstand, når Club Brügge er modstanderen i Conference League-kvalifikationen. En noget anderledes opgave for De Hviie, ifølge Bech.

– Vi har stor tro på, at vi kan gå ned og levere en overraskelse i Brügge. De kommer nok til at gå langt frem, og vi skal prøve at holde så meget på bolden som muligt, selvom det bliver svært. Forhåbentligt kan vi få noget med hjem, siger Bech.

Kampen mod Brügge spilles på Jan Breydel Stadion klokken 20 den 27. juli.

Returopgøret spilles ugen efter, og der er stadig billetter at få til den kamp på agf.dk.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.