• Forside
  • AGF Nyheder
  • Banens kvalitet vakler, og det kan få betydning for forårets “hjemmebanefordel”

Foto: Kronborgfotos

Banens kvalitet vakler, og det kan få betydning for forårets “hjemmebanefordel”


| Jonas Roulund |

Mikkel Duelund kritiserede efter gårsdagens kamp den slidte bane på Ceres Park, mens Uwe Rösler mente, at det er, hvad man kan forvente, når man er midt i en byggeproces.

26-årige Mikkel Duelund er tilbage efter et langt skadesforløb, som bød på en operation i anklen og en masse genoptræning.

For andet år i træk kunne han i går sikre De Hviie en plads i top seks, da han kanonerede kuglen i mål i de døende minutter mod OB – men det skulle have været afgjort længe før, ifølge midtbanespilleren.

– Det er unødvendigt, at vi lukker dem ind i kampen. Vi har brug for at vinde snart, siger Duelund, som bestemt ikke var tilfreds med banens beskaffenhed for enden af Stadion Allé.

– Jeg synes, vores træningslejr så god ud. Vi lavede mange mål og skabte mange chancer, men vi har det svært på de danske baner. Specielt på vores hjemmebane. Jeg føler ikke, den er god nok, siger Duelund.

Mikkel Duelund med nr. 20 for AGF
Foto: Matti Kronborg

Han kom på banen efter 73 minutters spil i går og sikrede altså 1-1-resultatet i det 95. minut foran knap 9000 tilskuere.

– Det er klart med stadionombygning, så er der også en forklaring på det, men den er svær at spille fodbold på i øjeblikket. Det er næsten umuligt, og så må vi jo gøre det på en anden måde, siger midtbanespilleren.

En mudderpøl

Lige nu er bygherrerene godt i gang med at rive A-tribunen ned på Ceres Park, mens løbebanen også er blevet fjernet. Banen er blevet flyttet i samme omgang, og man må generelt sige, at der er byggepladstendenser på hjemmebanen, hvilket påvirker spillet.

– Det er ikke græs – det er jord. Det er en mudderpøl, som er svær at spille fodbold på, forklarer Mikkel Duelund, der også mener, at stemningen er anderledes.

– Det er underligt at spille uden en hel tribune. Det er noget, man mærker. Man mærker, at vi snart ikke skal være her mere. Det er en byggeplads i bund og grund, og der er en masse ting, man lige skal vænne sig til, forklarer han.

Byggeriet er i gang på A-tribunen, 25. februar 2024.
Foto: Matti Kronborg

Ikke en undskyldning

De mange ændringer skulle dog ikke være en undskyldning for den manglende kvalitet i spillet i gårsdagens Superligakamp.

– Det skal ikke kun handle om banen. Vi skal kunne spille bedre, hvilket vi også gør i perioder, men det skal vi fastholde i længere tid, siger Duelund.

Også cheftræner, Uwe Rösler, blev forholdt banens kvalitet efter kampen, men han mener ikke, at det bør være et emne i den kommende tid.

– Vi er ved at bygge nyt stadion, så vi vidste, at der ville blive udfordringer i forhold til nedrivningen af vores hjemmebane, så jeg vil ikke klage over noget angående forholdene, siger cheftræneren.

Uwe Rösler i sort jakke på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

AGF spiller efter planen for enden af Stadion Allé i hele 2024, mens 2025 kommer til at foregå på den midlertidige hjemmebane i Vejlby.

Det nye stadion i Kongelunden skal efter planen stå klar i efteråret 2026.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.