Foto: Jonas Roulund

Baneløbere får karantæne og er sigtet for husfredskrænkelse


| Jonas Roulund |

Torsdagens pokalkamp mellem AGF og Ishøj IF forløb uden de store overraskelser – men undervejs stjal to baneløbere opmærksomheden for en stund, og det bliver nu straffet med karantæne fra Ceres Park og en sigtelse fra Østjyllands Politi.

Det var ikke fordi Ishøj IF stjal showet rent spillemæssigt i torsdagens pokalkamp, da AGF tog en sikker 4-0 sejr og avancerede til Oddset Pokalens kvartfinaler på bekostning af 3. divisionsklubben.

Efter godt en times spil fik to Ishøj-tilhængere dog opmærksomheden, da de løb på banen svøbt i palæstinensiske flag. Baneløberne blev akkompagneret af slagsange fra Ishøjs fans, der sang “Børn i Gaza har ret til liv.”

Baneløberne straffes nu med karantæne og bøde.

– Karantæne i to år fra Ceres Park og en bøde på 10.000 kroner for at overtræde reglerne, oplyser kommunikationschef i AGF, Søren Højlund Carlsen, således til Århus Stiftstidende.

Ceres Park set fra Stadion Allé (Foto: Jonas Roulund)

Derudover sigtes baneløberne for husfredskrænkelse.

– Torsdag aften spillede AGF på hjemmebane mod Ishøj, mens Randers havde besøg af Brøndby i to af pokalturneringens ottendedelsfinaler. Begge kampe forløb roligt og affødte kun få sigtelser. I Aarhus blev to baneløbere sigtet for husfredskrænkelse, mens der i Randers blev optaget fire sigtelser; en for besiddelse af euforiserende stoffer, to for afbrænding af pyro og en enkelt for overtrædelse af maskeringsforbuddet, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

I Danmark er husfredskrænkelse en strafbar handling i henhold til Straffelovens § 264. Straffen kan være bøde eller fængsel i op til et år.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.