Bag fjendens linjer: Fortrøstningsfulde FCK-fansKSDH har været en tur bag fjendens linjer for at høre om forventningerne til søndagens kamp, når AGF brager sammen med FC København. 

Det er landets to største byer, der tørner sammen på Ceres Park i Superligaens 11. spillerunde. Derfor har vi taget en snak med David E. Bastian Møller, redaktør og indehaver af fanmediet Copenhagen Sundays, for at finde ud af, hvordan det står til i hovedstaden forud for kampen mod AGF.

Patrick Mortensen i aktion mod Mathias “Zanka” Jørgensen mod FCK (Foto: Nicklas Jacobsen / KSDH.dk)

Forskellige udgangspunkter

FC København går ind til kampen på en nuværende førsteplads og har i midtugen haft besøg af mægtige Bayern München, der kun fik en smal 2-1 sejr med hjem fra Parken. AGF derimod er uden sejr de seneste seks Superligakampe og ligger efter 10 kampe udenfor top-6. 

Sidst AGF mødte Københavnerne stod den på hele syv mål og et 4-3 nederlag til De Hviie, mens det endte i en nulløsning senest FC København lagde vejen forbi Ceres Park. Der er dog ingen tvivl om, hvad forventningen er til søndagens kamp, hvis man spørger David. 

– En sejr. Vi er kommet godt fra start, og det er AGF ikke. Tæller man vores seneste tur på Ceres Park med, kommer vi med en 9-0 sejr i bagagen. Det er altid svært at spille i Aarhus, og selvom vi ligger på førstepladsen og er inde i en god stime, frygter man altid at sætte gang i en klub der godt kan spille fodbold, men som bare er inde i en svær periode, siger redaktør for Copenhagen Sundays David E. Bastian Møller.

Selvom FC København kommer med to nederlag i streg i bagagen, er københavnerne altså fortrøstningsfulde og går ind til kampen med forventningerne om en sejr.

– De to nederlag i parken til Silkeborg og FC Midtjylland vil jeg kalde svipsere, og det er kampe, vi ikke må tabe. Men vi tabte ikke 9-0 til Bayern München, så jeg er fortrøstningsfuld. Hvis vi kan tage selvtillid med fra kampen mod tyskerne, frem for skuffelsen tror jeg vi kan hive en sejr med hjem fra Aarhus. 

David fortæller desuden, at han selv tror på en 3-1 sejr til løverne fra København.

Gift Links på vej til at sætte Mohammed Daramy af i en kamp mod FCK (Foto: Nicklas Jacobsen / KSDH.dk)

En nyklassiker

Der er ikke en lang tradition for at AGF fans og FCK fans hader hinanden. Men efter PC, Diks og Grabara skiftede smilets by ud med hovedstaden har kampene haft en anden betydning. 

Det er en nyklassiker med masser af intensitet, og man kan mærke, at der noget på spil, især fordi der er noget historik med PC. Jeg taler ikke for alle FCK-fans, men jeg har aldrig rigtig lært at hade Aarhus. Men der er ingen tvivl om, at der hersker et fjendskab, der går begge veje, som dog ikke er på højde med Brøndby. Normalt når vi kommer til Jylland kan vi med et udsolgt udebaneafsnit overdøve hjemmeholdets fans. Sådan er det ikke i Aarhus, hvor det kræver noget ekstra, hvis vi skal larme mest.  Jeg tror det er fans, der betragter hinanden med respekt, fortæller David.

Lad os håbe, vi kan få vendt skuden og sende københavnerne tomhændet hjem fra Aarhus. 

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.