Foto: Matti Kronborg

Bag Fjendens Linjer: – Vi håber, I undervurderer os


| Jonas Roulund |

AGF tager søndag imod Superligaens bundprop fra Hvidovre IF. Her får du en status på oprykkerne fra en dedikeret Hvidovre-fan med indsigt i både fan- og spillermiljøet østpå.

Søndag mødes to hold med vidt forskellige målsætninger på Ceres Park.

Hvidovre IF med håbet om at lukke hullet op til holdene over nedrykningsstregen. AGF med håbet om at blande sig i top fire.

KSDH.dk har taget en snak med Charlie Friborg Michelsen, der er formand for Hvidovre IF’s fanklub, for at blive klogere på søndagens modstander, skader, startellever og forholdet til AGF.

Hvidovre-tilhængeren, Charlie Michelsen.
Foto: Charlie Michelsen

En fanklub i fremgang

Hvidovre IF er på et lettere overraskende visit i landets bedste række, efter i mange år at have fristet en tilværelse i 1. division.

Charlie Michelsen gør sig da heller ingen illusioner om, at man kommer til at præge ligaen på længere sigt, men man klynger sig alligevel til det spinkle håb om overlevelse i år.

– Oprykningen kom som en overraskelse. Vi er jo slet ikke gearet til Superligaen – det er en af de der små vidunderhistorier, hvor underdog’en kommer op og snuser. Derfor er der heller ikke forventninger til, at vi klare skærene, men vi holder fast i håbet, fortæller Charlie, som har oplevet en god fremgang i fanklubbens medlemsdatabase efter den sportslige succes de seneste år.

– Vi er den typiske forstadsklub. Interessen op gennem 00’erne har jo været splittet, fordi vi har et tovejsforhold – folk der holder med Hvidovre holder typisk også med Brøndby eller FCK. Men folk er faktisk begyndt at vælge dem fra, efter den sportslige succes i Hvidovre, og vi er efterhånden ved at være en god fast gruppe, fortæller Hvidovre-tilhængeren.

AGF-spillerne klapper af de medrejsende fans i Hvidovre.
Foto: Matti Kronborg

Der er i øjeblikket lidt over 200 medlemmer i fanklubben, og selvom man indtager ligaens sidsteplads, så er der for det meste god stemning blandt oprykkerfansene.

– Der er kommet en lille eufori, folk sidder med en fornemmelse af, at vi godt kan komme med op og drille. Folk tror på det, og vi har haft et meget godt tag på dem, vi skal møde to gange i nedrykningsspillet, så vi hæfter os ved det lille håb, der er. Og så har vi det bare sjovt, siger Charlie, der dog savner fredags- og lørdagskampene i 1. division.

– Vi har et fanlokale på stadion, som altid er propfyldt, og vi hungrer efter fredags- og lørdagskampe, som vi havde i 1. division, for der var sgu altid fest uanset resultaterne, fortæller han.

Et ambivalent minde

Når talen falder på indbyrdes opgør mellem AGF og Hvidovre burde den jo hurtigt komme til ende. Kun fire gange har de to mandskaber mødt hinanden i Superligaen, mens AGF hentede en 2-0 sejr i pokalturneringen i 2011 på Pro Ventilation Arena i Hvidovre. Men der er jo lige den detalje, at mandskaberne også mødte hinanden i 1. division i 2010.

Her blev det til en voldsom 7-1 sejr til De Hviie, og det er noget, Hvidovre-fansene stadig husker tydeligt.

– Hver gang man nævner AGF har alle herovre et minde. der popper frem. Vi tabte 7-1 og havde alligevel en helt vildt festlig tur. Vi har ikke et had/kærlighed-forhold til AGF, men vi har et specielt forhold til klubben på grund af kampene i 1. division, fortæller Charlie.

Foto: Matti Kronborg

Han har kunnet se sit hold komme overraskende flot ud til forårssæsonen, hvor det er blevet til en uafgjort, en sejr og to nederlag – men man har fået scoret i alle kampe.

– Vi har et fornyet håb, vi spiller rent faktisk fodbold nu og begynder at score nogle mål – så der er noget fornyet optimisme, og AGF sprudler jo ikke, så der er en lille optimisme, og vi tror på, at vi kan overraske, fortæller Hvidovre-tilhængeren.

– Vi håber, I undervurderer os, og at vi kan udnytte det pres, I har på jer, siger Charlie.

Opgøret mellem AGF og Hvidovre IF fløjtes i gang klokken 17 på Ceres Park søndag aften.

Charlies bud på Hvidovre IF’s startopstilling:

Det normale førstevalg på målmandsposten, Filip Djukic, døjer med en rygskade, mens de normale højre backs ej heller er disponible – Magnus Fredslund er skadet, mens Ahmed Iljazovski har karantæne. Derudover ser det, ifølge Charlie, ud til at Simon Makienok døjer med en skade, som han har pådraget sig under træning i denne uge.

HIK (4-3-3): Kappenberger – Nielsen, Killerich, Olsen, Spelmann – Gemmer, Jørgensen, Greko – Thomsen, Qamili, Papa Adjei-Broni.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.