Bag Fjendens Linjer: Tro på tingene i BrøndbyMandag aften står den på rivalopgør, når AGF gæster Brøndby IF. Vi har taget en snak med skribent for Brøndby-fanmediet 3point.dk, Anders Villaume Vestergaard om forventningerne til kampen.

Det er to formstærke hold, der mandag aften tørner sammen. Brøndby kommer med en snæver pokalsejr i bagagen og indtager lige nu Superligaens andenplads.

AGF har efter en sløj sæsonstart fået bedre styr på tingene. De Hviie har vundet to Superligakampe i streg og spillede sig torsdag aften videre til kvartfinalen i pokalturneringen. Her hedder modstanderen også Brøndby, og de to hold kommer til at se meget til hinanden det næste stykke tid.

Bailey Peacock-Farrell udvises mod Brøndby IF. 17. september 2023.

Det er altid en svær opgave når modstanderen hedder Brøndby. I de seneste 10 Superligaopgør er det ikke lykkedes byens hold, at slå Brøndby. Senest blev det til en 3-0 sejr til de blågule på Ceres Park. En kamp man som AGF’er helst vil glemme.

Hjemmebanefordel og individuel kvalitet

Anders Villaume Vestergaard har store forventninger til kampen mandag aften og ser Brøndby trække sig sejrrigt ud af rivalopgøret.

– Mine forventninger er, at det bliver et brag af en fodboldkamp med vigtige point på spil for begge mandskaber. Jeg tror også, det bliver en tæt kamp, selvom AGF nogle gange har haft tendens til at spænde ben for sig selv i opgør mod Brøndby.

– Hjemmebanefordelen kan godt gøre sig gældende her, og stemningen er ved at være tilbage på sit højeste på Brøndby Stadion efter stemningsboykottet. Det sammen med Brøndbys individuelle kvalitet, tror jeg, vil være med til at sende de tre point til Brøndby.

Mikael Anderson jagter bolden

Selvom sæsonen startede sløjt ud, har Brøndby fundet formen og ligger godt til i toppen af Superligaen. Det er der flere grunde til, og ifølge Anders Villaume Vestergaard skyldes det blandt andet en høj kvalitet i Brøndby truppen. Flere spillere har fundet formen og leverer flotte individuelle præstationer.

– Brøndbys sæson startede skidt, selvom man åbnede med en sejr på en svær udebane i Silkeborg. Lavpunktet blev en rundtur i Farum, men det blev også vendepunktet, fortæller Anders og uddyber.

– Jacob Rasmussen kom ind på holdet og gjorde en kæmpe forskel. Daniel Wass har fundet rytmen på midtbanen og er blevet meget vigtig for, at Brøndbys offensiv fungerer. Vallys er den store stjerne, Mathias Kvistgaarden laver masser af mål og assists, mens Jesper Sørensen har opfundet Superligaens måske bedste wingback i Marko Divkovic.

Julius Beck på banen mod Brøndby, sin debutkamp. I baggrunden er Ohi Omoijuanfo
Foto: Matti Kronborg

Der er altid noget ekstra på spil når AGF og Brøndby krydser klinger. Det gælder også mandag aften, hvor begge hold har mulighed for at forlænge deres formstærke periode.

– Brøndbys kampe mod AGF er altid kampe med meget på spil. AGF er den historiske rival nummer et og en af de klubber, det gør mest ondt at tabe til. Derudover er pointene vigtige, da de to klubber også sportsligt er tæt på hinanden, fortæller han.

Kampen spilles mandag den 6. november klokken 19:00.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.