Patrick Mortensen sparker straffespark mod Randers FC (Foto: Matti Kronborg)

Bag Fjendens Linjer: Svag optimisme kan spores i Randers


| Jonas Roulund |

Randers FC har hentet to sejre i deres seneste tre kampe, og RFC-fan, Magnus Holmark Andersen, håber nu, at hjemmeholdet kan udnytte AGF’s karantæne- og skadessituation foran et stemningsfyldt Cepheus Park.

Magnus Holmark Andersen er mangeårig Randers-fan og sæsonkortholder. Vi har taget en snak med fjendens fan for at finde ud af, hvad der rør sig i Kronjylland forud for søndagens lokalopgør.

AGF’s karantæner er en joker

Både sportsligt og kulturelt har kampene mellem Randers FC og AGF sit eget liv. 41 gange har mandskaberne mødt hinanden i landets bedste række, og selvom AGF på stort set alle parametre er storebror, så har kronjyderne formået at hente 18 sejre og 13 uafgjorte i lokalopgørene.

På det seneste har AGF dog fået bedre styr på Randers, og Magnus Holmark Andersen går derfor ikke ind til kampen med den bedste følelse i kroppen:

– Randers har godt nok vundet to ud af de seneste tre kampe, men det har slet ikke været overbevisende. Holdet skaber meget få chancer og tillader samtidig for meget i den anden ende. Kun én gang i sæsonen er det lykkedes at skabe en xG på +1 mål – det var hjemme mod Hvidovre, så det er helt klart offensiven, der halter, fortæller Randers-tilhængeren, som dog har lidt at hænge sin hat på forud for søndagens kamp:

– AGF har et par karantæner, så man kan have en snæver optimisme på grund af det. Vi har fået Bjørkengren ind fra Sverige – han kan ikke udfylde hullet efter Lasse Berg med det samme, men det bliver bedre kamp for kamp, og med den ukendte situation hos AGF, håber jeg, at vi kan udnytte uvishederne til at få overtaget på midten, fortæller Magnus.

Nicolai Poulsen på Ceres Park.
Foto: Matti Kronborg // Kronborgfotos

Han mener desuden, at lejesvenden fra FCN, Lasso Couibaly, kan skabe kaos, hvis De Hviie kommer lidt ud af balance. Til gengæld er han ikke helt tilfreds med klubbens ageren på transfermarkedet:

– Defensivt mangler vi Kallesøe og Lauenborg, og de nye spillere er ikke helt oppe i omdrejninger endnu. Derudover fik vi ingen nye angribere, hvilket er kritisk – forsvarsspillerne lavede næsten halvdelen af målene i seneste sæson, og Berthelsen vil gerne have gang i offensiven, virker det til, men det er ikke lykkedes endnu, forklarer Randers-fanen.

Stemningen er stigende

AGF’s fan kommer buldrende i morgen – her har 1700 fans indløst billet på det udvidede fanafsnit, og Magnus Holmark Andersen forventer da også en fed stemning på Cepheus Park.

– Der er altid bedst stemning mod AGF på Cepheus Park. Det er derby, og der kommer mange fans fra begge sider, så det gejler kampen op. Jeg håber, vi spiller på Randers FC-præmisser. Berthelsen vil gerne spille mere med bolden, så jeg håber, vi undgår for meget duelspil og får noget ok boldspil. Grunden til jeg er optimistisk er skaderne og karantænerne til AGF, så jeg skyder på en 2-1-sejr til Randers, siger Magnus.

Uwe Rösler laver Fenerbahce med AGF's fans i Randers.
Foto: Matti Kronborg

Han mener dog generelt, at AGF er inde i en bedre udvikling end sit eget favorithold:

– Der var jo en periode, hvor AGF ikke kunne slå Randers, men nu er det ikke så prangende længere. Jeg blev også skræmt af AGF’s transfers denne sommer – især salgene. Det var nogle kæmpe salg, som gav AGF helt ny credit på markedet – og der er jeg bange for – også med nyt stadion, at der på længere sigt kommer til at ske et større skel mellem klubberne. Der går det langsommere i Randers, hvor vi fortsat ikke har et ordentligt fanafsnit. Der er dog nye grupperinger, som begynder at levere varen, men der er stadig lang vej, fortæller Randers-tilhængeren.

Dermed er der lagt op til et brag af et lokalopgør i morgen klokken 16 på Cepheus Park.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.