Bag Fjendens Linjer: Skuden er vendt i RandersMandag aften ruller bolden igen på Ceres Park. Denne gang er det kronjyderne fra Randers FC, der kommer på besøg til et vaskeægte lokalopgør. Derfor har KSDH endnu en gang været en tur bag fjendens linjer og forhørt sig hvordan det står til hos modstanderen.

Vi har taget en snak med mangeårig Randers-fan Magnus Holmark Andersen om kampen på mandag. 

AGF kommer med en sejr i bagagen efter de sidste runde vandt 2-0 ude over Lyngby BK. De Hviie er dog stadig et stykke fra deres niveau i sidste sæson og indtager knebent Superligaens sjetteplads efter 12 spillerunder. 

3 point længere nede i tabellen ligger Randers FC, og det er derfor en utrolig vigtig kamp for begge mandskaber. AGF kan med en sejr skabe større afstand til konkurrenterne i kampen om en top-6 placering. Randers FC kan derimod bringe sig indenfor i kampen om den sidste plads i den sjove ende af tabellen, hvis de får 3 point med hjem fra Aarhus.

Uwe Rösler laver Fenerbahce med AGF's fans i Randers.
Foto: Matti Kronborg

En kedelig affære

Når AGF og Randers FC mødes er det ofte tætte og intense kampe, som sjældent vælter i chancer og scoringer. Senest blev det til 1-1 på Cepheus Park efter Patrick Mortensen fik udlignet på et straffespark til allersidst. Et scenarie Randers FC fan Magnus Holmark Andersen frygter vil udspille sig igen mandag aften i Aarhus. 

– Jeg forventer, at det bliver tæt, fysisk og jeg kan godt frygte det bliver ligesom sidste kamp. Ikke særlig mange store chancer. En kedelig kamp for at være helt ærlig. 

På trods af, at det måske går hen og bliver en kedelig affære, er Magnus Holmark Andersen optimistisk for Randers-mandskabet, der i sidste spillerunde vi 2-2 hjemme mod Brøndby IF. 

– Jeg håber på, at Randers kan lukke ned for Patrick Mortensen, fordi vi er begyndt at klare det godt i duellerne og især i luften. Vi gjorde det rigtig godt mod Ohi Omoijuanfo fra Brøndby i sidste uge. Og så tror jeg Rasmus Bertelsen er glad for at spille mod en fembackkæde igen, for det gjorde vi også sidste uge, og der klarede vi os rimelig godt. Så derfor er jeg okay optimistisk, fortæller Magnus. 

Patrick Mortensen og Nicolai Poulsen jubler mod AGF's fans efter scoring,
(Foto: Matti Kronborg)

Ubesejret i 5 kampe

Efter at have fået en sløj start på sæsonen, har kronjyderne hentet 9 point på 6 seks spillerunder og er ubesejret i de seneste 5 kampe. Der er da også optimisme at spore i Randers lejren efter flere solide præstationer. 

– Jeg ved ikke om jeg er decideret tilfreds. Starten på sæsonen var relativ dårlig. Men det er som om efter seneste møde med AGF, at det har vendt lidt. Vi er begyndt at skabe flere chancer og vi lukker ikke ligeså mange mål ind. Vi havde nogle kampe i starten af sæsonen hvor vi blandt andet taber 5-0 til FC Nordsjælland på hjemmebane. Men jeg synes vi har fundet vendt skuden, hvis man tænker på, hvor slemt det så ud til at starte med, fortæller Magnus Holmark Andersen. 

Udover at være en utrolig vigtig kamp er der altid lidt mere på spil, når Randers FC og AGF og tørner sammen.

– For Randers er AGF “number one”. Jeg ved godt, GF prøver at underspille den lidt med Randers, men selvfølgelig betyder sådan en kamp noget, det er et lokalopgør, så det skal det gøre. Også for AGF. Jeg synes, AGF kan være stolte af deres fans. Det er flot, de kan præstere så mange fans til at komme på stadion hver eneste gang. Koordinerede tifoer, trøjer og sang. Det har vi ikke rigtig i Randers. Det spiller mest, når vi er på udebane, selvom det ikke kan måle sig med AGF, FCK og Brøndby. 

AGF-fans på Cepheus Park i Randers.
Foto: Kronborgfotos

Der er ingen tvivl om, at det nok skal blive en fed kulisse mandag aften i Aarhus. Spørgsmålet er om spillet på banen kan følge med.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.