Bag fjendens linjer: Optakt med en FCN-fan


| Jonas Roulund |

Vi fandt ham! FC Nordsjællands fan! Spøg til side – vi har fået en snak med en af de stemningsskabende FCN-fans om forventninger til søndagens opgør, status i Farum og medaljehåb.

FC Nordsjælland tager imod AGF på søndag klokken 18. Det foregår på Right to Dream Park, og det er ved Gud ikke det mest stemningsprægede stadion i Danmark. Der er dog meget på spil for begge mandskaber, og Rasmus Thunberg fra FCN’s fanklub, Wild Tigers, fortæller her lidt om forventningerne til opgøret.

– Vi stillede 6500 tilskuere i onsdags i pokalkvartfinalen, og AGF er jo altid gode til at møde op, så jeg er sikker på, der nok skal komme flere i morgen, så der bliver knald på, fortæller Rasmus, som har oplevet en stigende interesse for FC Nordsjælland i de senere år, efterhånden som nye generationer vokser op med klubben.

Stigende interesse i Farum

FC Nordsjælland blev etableret i 2003, og det har været en lang, sej kamp at opbygge en fankulisse i Farum, fortæller Rasmus, som dog ser positive tendenser.

– Vi har nok en af de mindste fanbaser i Superligaen, men vi har en stigning på omkring 20% tilskuere i år. Lyngby og Brøndby er traditionsklubber, mens FCK har en gavnlig placering midt i hovedstaden, så vi har været udfordret på, at skulle overbevise folk om at skifte side. Til gengæld kommer de nye generationer i stigende grad, fortæller FCN-tilhængeren.

Dermed underbygger fankulissen spillertruppen – unge drenge overalt. Og det er både godt og skidt, fortæller Rasmus – altså det med de unge stjerner på banen:

– FCN er lidt en profitklub. Det har vi også fået lidt på puklen for. Når man køber en trøje med en spiller til sin søn, så har spilleren ofte forladt klubben i næste transfervindue. Det har gjort det svært at skabe den her sjæl og klubfølelse, som er nødvendig for en fankultur. Men det kommer, og klubben er blevet bedre til at holde lidt længere på profilerne, fortæller Thunberg.

Rasmus Thunberg, FCN fan.
Medlem af FC Nordsjællands fangruppe Wild Tigers, Rasmus Thunberg (Foto: Privat)

Kun en sejr tæller

Søndagens kamp mellem FCN og AGF er en særdeles vigtig en af slagsen. Nordsjælland kæmper for mesterskabet, mens AGF jagter bronze. Derfor er der lagt i kakkelovnen til et intenst opgør.

– Jeg tror, begge hold kommer ud med meget energi, og vi har jo set AGF prøve sig med det høje pres på det sidste, og det er noget, vi også gerne vil praktisere. Nøglen til sejr for os bliver blandt andet, at lykkes med det gode genpres, og den sædvanlige defensive stabilitet, fortæller Thunberg, som særligt frygter én ting i forbindelse med søndagens kamp:

– Vi er altid bange for, at Hansen i målet går i stykker. Jeg er ikke bange for at sige, at han er Superligaens bedste målmand lige nu, fortæller Rasmus, som åbenbart ikke har set Jesper Hansen stå i denne sæson.

Thunberg giver desuden lidt indsigt i den aktuelle form, og de forskellige overvejelser omkring startelleveren i Farum:

– Ernest Nuamah har karantæne, og det bliver interessant, hvad vi vælger i stedet på toppen. Osman er spændende, men jeg kan ikke finde ud af, om han kan klar til en hel kamp. Frese skulle være klar igen, mens Marcondes har døjet lidt med foden, men spillerne ved godt, at det snerper til nu, og de lægger sig ikke ned nu. Det er kampene simpelthen for vigtige til, så jeg tror, han spiller fra start, fortæller nordsjællænderen, der også gerne ser franske Rocco Ascone i startelleveren til kampen mod AGF.

Forholdet til AGF og ambitionerne om guld

Rasmus Thunberg satser selvsagt på en sejr til FCN på søndag, men er bevidst om, at AGF kommer med kvalitet efter at have set de seneste spillerunder:

– Jeg synes, AGF er begyndt at spille noget bold, der er værd at se på. Jeg kan godt lide deres spil, og det er en klub, man sagtens kan få sympati med. Det er ikke en klub, som jeg sådan har noget imod – jeg kan bare ikke lide Poulsen, men det er der jo ingen, der kan, siger han og runder af med lidt snak om forventningerne til kampen og til sæsonen generelt:

– Vi har ikke tabt til AGF siden 2021, men har til gengæld spillet mange uafgjorte, og det kan ingen af holdene jo bruge til noget, så der burde være motivation for at komme fremad, siger han og kommenterer i samme omgang på FCN’s aktuelle formkurve:

– Jeg kaldte den i november måned, at vi vinder mesterskabet, og det er stadig ambitionen. Jeg mener ikke, det er trænerskiftet, der skal have skylden for vores formdyk her i foråret. Johannes Thorup har hele tiden været med omkring holdet, og der er et meget fladt hierarki i klubben, så i min optik har vi egentlig slet ikke skiftet træner, og vi skal nok få det hele til at spille igen, som vi så det mod FCK i onsdags, siger Rasmus Thunberg.

Det satser vi selvfølgelig på, at de ikke gør.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.