AGF-tifo på Right to Dream Park (Foto: Matti Kronborg)

Bag Fjendens Linjer: Optakt med en FCN-fanSøndag eftermiddag tager AGF turen til Farum for at spille mod FC Nordsjælland. En kamp om vigtige point i jagten på medaljer. Vi har været bag fjendens linjer for at blive lidt klogere på, hvad der rør sig østpå.

Kun et enkelt point adskiller AGF på sjettepladsen og FC Nordsjælland på femtepladsen. For FC Nordsjællands vedkommende er det blevet til 6 point i de seneste fem kampe. I Conference League regi indtager Nordsjællænderne puljens andenplads med to kampe tilbage.

Selvom AGF ligger under FC Nordsjælland i tabellen, er det et formstærkt AGF-mandskab, der drager til Farum på søndag. Byens hold har ikke tabt i fem kampe og har skabt et stort hul til de andre top-6 bejlere. Hvad tænker fansene selv om situationen?

Fejring af AGF-scoring mod FCN
Foto: Matti Kronborg

Friske og veludhvilet

Vi har forhørt os hos Rasmus Thunberg, der er mangeårig FC Nordsjælland fan, om kampen mod AGF på søndag. Selvom FC Nordsjællands sæson indtil nu ikke har levet op til forventningerne, er der tro på at man efter landskampspausen kan starte på en frisk og få et godt resultat mod et formstærkt AGF hold.

– Jeg forventer, de har fået ro og hvile, så der er klar igen. Jeg går ud fra de er sultne. Det kan jeg ikke forestille mig andet. Det er rigtig rigtig tæt i tabellen. Unødvendig tæt vil jeg efterhånden sige.

Rasmus Thunberg, FCN fan.
Medlem af FC Nordsjællands fangruppe Wild Tigers, Rasmus Thunberg (Foto: Privat)

– Jeg synes, vi har været alt for gode til at gøre de dårlige hold gode. Jeg er slet ikke tilfreds med sådan, som det har udløbet med de kampe, vi har mødt Hvidovre og Vejle, hvor de faktisk løber rundt med hovedet under armen. Men jeg synes, det er blevet bedre og bedre. Det var en god halvleg, de havde mod Midtjylland for eksempel. Der faldt det så også sammen, men de gode takter er på vej tilbage. Jeg synes, det ser bedre og bedre ud og jeg håber også nu, hvor de har fået lidt pause, at de har noget krudt at komme med, fortæller Rasmus.

En tur i Tossehjørnet

FC Nordsjælland er ligesom AGF stadig med i Pokalen, og spiller derudover også Conference League, men det er ifølge Rasmus Thunberg, ikke noget der får betydning søndag eftermiddag.

– Hvis vi havde mødt jer for 14 dage siden, så tror jeg det havde haft en større betydning end det har på søndag. Fordi nu har de haft en landskampspause, så jeg tænker at der er hvilet ud. Så det er mere lige for alle parter.

– Oliver Rose Villadsen er stadig skadet og Mohammed Diomande er nok stadig ude. Men ellers så tror jeg det bliver stærkeste opstilling. Det er en kamp der bliver prioriteret. Nu har vi Fenerbahce på torsdag, men der tror jeg ikke hovederne er endnu.

Tossehjørnet
Glade drenge fra Tossehjørnet ved skovsøen i jubilæumstrøjer (Foto: Keld Brøndal)

Rasmus Thunberg fortæller desuden, at forholdet til AGF er godt, og at han jævnligt er i kontakt med flere AGF fans, der sågar har inviteret ham en tur i tossehjørnet.

– Jeg har det faktisk rigtig godt med AGF. Det er en af de mere sympatiske klubber rent fanmæssigt. Jeg har en stående invitation ned til Parken. Ned til tossehjørnet dernede, så næste gang vi kommer skal vi ned og grille og drikke noget rosévin.

Kampen mellem AGF og FC Nordsjælland spilles søndag klokken 14:00 på Right to Dream Park i Farum.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.