• Forside
  • AGF Nyheder
  • Bag Fjendens Linjer: Findes der sprækker i københavnernes selvtillid?

Bag Fjendens Linjer: Findes der sprækker i københavnernes selvtillid?Den sidste spillerunde i Superligaen inden juleferien byder på storbyopgør, når AGF gæster Parken for at spille mod FC København. Vi ha4r været bag fjendens linjer for at blive lidt klogere på søndagens modstander.

Selvom 17. spillerunde er den sidste i 2023, går hverken AGF eller FC København på juleferie når slutfløjtet lyder søndag aften. For FC Københavns vedkommende venter to opgør mod Silkeborg IF, mens AGF skal spille mod Brøndby i kampen om en semifinaleplads i pokalturneringen.

Udover stadig at være en del af pokalturneringen er FC København også med i Champions League. Her ligger klubben lige nu til at gå videre inden sidste spillerunde. December byder dermed på et pakket kampprogram inden spillere og stab kan gå på juleferie. Vi har taget en snak med Gustav Kappel, FCK-fan og medindehaver af fansiden Drengene på Tribunen, om det tætte kampprogram, forventninger til kampen og forholdet til AGF.

AGF tifo i Parken til kamp mellem FC København og AGF d. 21. maj 2023.
Foto: Matti Kronborg

– Vi har et sindssygt hårdt kampprogram, og de to kampe, vi har mod Silkeborg, er super vigtige. Vi vil vinde pokalen igen i år, og samtidig har vi så en Galatasaray-kamp, som er den altoverskyggende i slutprogrammet af året. Så jeg tænker, man ikke vil løbe alt for store risici mod AGF. Jeg siger ikke nødvendigvis, vi vil spare et halvt hold, men et par ændringer uden at det bliver fuldstændig graverende, kommer vi nok til at se. Vi har trods alt stadig nogle dage inden den første kamp mod Silkeborg i pokalen, fortæller Gustav Kappel. 

Et fyldt udebaneafsnit

De seneste indbyrdes opgør har budt på underholdende fodbold og fed stemning på lægterne. Det er noget Gustav Kappel ser frem til, når de to største byer i Danmark igen tørner sammen søndag aften.

– Man kan sige, alle kampe er lige vigtige, og det handler om at få 3 point, og det er lige meget, om du spiller mod Hvidovre eller AGF. Men selvfølgelig er det noget andet at spille mod Hvidovre end AGF, når det kommer til hele optakten til kampen. Der er rigtig mange fans og mange aarhusianere i København, så der bliver altid fyldt godt op på udebaneafsnittet i Parken, når AGF kommer til byen. Det er altid lækkert, fordi uanset hvad så kan fodbold noget ekstra, når der er god stemning på tribunen. Der må man også give noget kredit til AGF. De kan få samlet nogle mennesker på udebaneafsnittet. Det er uden tvivl et hold, man ser frem til at møde, fortæller FCK-tilhængeren.

AGF-fans før kampstart i Parken.
(Foto: Kronborgfotos)

Storebror og lillebror

Forholdet mellem de to klubber har ændret sig de seneste år. Det skyldes blandt andet den seneste historik de to klubber imellem, hvor flere tidligere AGF spillere nu er at finde i startopstillingen for FC København. Selv udnævner Gustav Kappel AGF til FCK’s lillebror.

– Selvom vi ikke er fra samme by, så er AGF sådan en lillebror-klub i forhold til os. Det er en kæmpe by og en klub med en flot historie, men de vinder ikke pokaler, selvom de seneste år er sluttet flot.  Men jeg tror som by, der kunne man godt tænke sig, at det blev til endnu mere end tredjepladser, fortæller Gustav og tilføjer: 

– Jeg vil sige, at i og med vi de seneste år har købt spillere i AGF, som for eksempel Stage, Diks og Grabara, så viser det nok også meget godt forholdet, og at FCK er den større klub, der selvfølgelig også har større ressourcer. Det er ikke fordi, jeg har en personlig hetz, men jeg synes også altid, det er fedt, der er lidt lir mellem fangrupperne, og at der bliver gået til den på banen og spillet hårdt, siger FCK-fanen.

Således er vi klar til at slutte Superliga-opgøret med manér – med fuld tryk på tribunerne. 

Husk, at der er fanmarch fra Hovedbanegården klokken 16 med De Hviie medfans. 

Læs også: Fyld de københavnske gader med Samlet for Aarhus

Kampen mellem AGF og FC København spilles søndag den 3. december klokken 18 i Parken.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.