Bag fjendens linjer: – Jeg synes, vi er favoritterFredag går det løs i pokalturneringen, når AGF tørner sammen med FC Nordsjælland i den første af to pokalsemifinaler. Vi har været en tur bag fjendens linjer og forhørt os om modstanderen og forventningerne til kampen.  

AGF skal fredag eftermiddag først en tur til Farum inden returopgøret spilles hjemme i Aarhus den 11. april. I finalen venter vinderen af Silkeborg IF og FC Fredericia. 

KSDH.dk har taget en snak med FC Nordsjælland tilhænger Rasmus Thunberg. I Superliga-regi er det kun et enkelt point, der adskiller de to hold. På trods af de to hold ligger side om side, fortæller Rasmus, at man hos gæsterne ikke har noget imod at påtage sig rollen, som favoritter til at gå videre. 

– Jeg synes, vi er favoritter. Jeg siger ikke, at AGF er et dårligt hold på nogen måde, men jeg har en eller anden ide om, at vi har det rette momentum lige nu. Nu har vi haft en lille pause og lige fået samlet kræfterne lidt, og så er vi bare bedre mod de gode hold. 

Rasmus Thunberg, FCN fan.
Medlem af FC Nordsjællands fangruppe Wild Tigers, Rasmus Thunberg (Foto: Privat)

Selvom Rasmus hellere havde set Fredericia som modstander, ser han frem til at møde AGF i pokalsemifinalen.

– Jeg ville hellere have mødt Fredericia, men jeg synes, der er mere underholdningsværdi, når vi spiller mod AGF, end når vi spiller mod Silkeborg. Det er sjovere at vinde over Silkeborg på grund af el plastico, men der er mere action på, når vi møder AGF. Fanbasemæssigt synes jeg også AGF er meget hyggeligere. Jeg har det rigtig fint med AGF’s fanbase, så det synes jeg er sjovere. Der er sådan lidt mere beef over det. Jeg får jo mange beskeder op til kampen fra AGF tilhængere. 

Hjemmebanefordele

Hvem der skal i pokalfinalen afgøres over to kampe. Første kamp spilles på kunstgræsset i Farum, og Rasmus Thunberg fortæller, at det er utrolig vigtigt at komme til Aarhus med et fornuftigt resultat i bagagen, hvis man skal have forhåbninger om at komme i finalen.

– Det er altid svært at spille på Farums hjemmebane. Hvis vi kommer ud med et dårligt resultat hjemme, så bliver det svært. Det er svært at spille i Aarhus, men hvis kommer ud med et godt resultat på hjemmebane, så spår jeg rigtig gode chancer. Men en 1-1 hjemme, så bliver det godt nok svært. 

AGF fans i Farum
Foto: Matti Kronborg

Bud på startopstilling

Rasmus er ikke i tvivl om, at FC Nordsjælland kommer i stærkeste opstilling uden skader eller afbud. Det ser således ud: Hansen – Villadsen, Hansen, Nagalo, Frese – Tverskov, Svensson, Hansen – Schjelderup, Ingvartsen, Osman

– Jeg tror, de satser benhårdt med stærkeste opstilling. Kian Hansen var godt nok syg sidst, men der tog de Svensson ned, og det gik faktisk udmærket, men jeg er helt sikker på det bliver allerstærkeste opstilling. 

– Vi håber allesammen på medaljer i år, men guldet er rimelig uopnåeligt, så pokalen er den der skal satses på nu. Den har førsteprioritet lige nu. Vi ligger på en fornuftig fjerdeplads, hvor vi kan ligge og jagte tredjepladsen, men det er lige nu hvor pokalen er indenfor rækkevide, så det er nu der skal satses. 

Opgøret spilles i morgen på Farum Park klokken 16:30.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.