Foto: Kronborgfotos

Bag Fjendens Linjer: En kamp om top seks


| Mikkel Gyngstrup |

Det er tid til at sparke gang i endnu en kamp mellem VFF og AGF. Det er 57. kamp mellem de to hold, og en kamp som VFF-fan Troels Rømer tror kan være sæsondefinerende for, hvilken duft, der flyder på gangene. Enten et håb på top seks eller lugten af nedrykningsstregen, der kommer tættere.

Så har KSDH’s udsendte været et smut bag fjendens linjer og snakket med VFF-fan, Troels Rømer, for at få en status på søndagens modstander, der skal være med til at begrave løbebanen på Ceres Park.

Top seks eller nedrykning

AGF ligger før kampen på en sjetteplads med 21 point. VFF ligger på ottende med 16 point, hvor en sejr vil tage dem væk fra nedrykningsstregen. Derimod vil AGF være otte point foran med en sejr med relativt få kampe tilbage af Grundspillet.

– Kampene mod AGF er altid spænende, noget som man også så i det første opgør vi havde mod AGF i denne sæson. Kampen er altid en garant for god stemning og intensitet mellem hvert holds spillere. Det er samtidig en en kamp, hvor et nederlag vil gøre det meget besværligt, at nå top seks for VFF. Fortæller Troels, der naturligvis håber på, at de kan hænge med i kampen om en af de eftertragtede top seks-pladser.

Viborg kommer fra en flot sejr mod Silkeborg IF, hvilket vidner om, at de sagtens kan give AGF problemer, som det skete sidst.

AGF fans på udebaneafsnit i Viborg.
Foto: Laura Hjørringgaard

Forventninger til kampen og sæsonen

Viborg har netop fuldført deres tredje trænersalg, da Jacob Friis er blevet solgt til FC Augsburg. Det er nu Jakob Poulsen som skal stå i spidsen for Viborg, men hvad er forventningerne?

– Selvfølgelig vil tre point lune og være utroligt vigtige. Dog er det en ny træner samt en sæson, der har været under niveau sammenlignet med forrige. Jacob Friis havde i forvejen været ude at sige, at det ville være urealistisk, at Viborg ville kunne gentage sine præstationer fra sidste sæson. Det skyldes blandt andet tab af mange vigtige spillere, samt nu endnu et trænerbytte. Jeg tror det bliver en sæson, hvor vi måske vil gavne mere af at satse på at få syvendepladsen og kunne få mulighed for Europa igennem den, siger VFF-fanen, der dog stadig lyder sikker på, at Viborg vil komme til at drille AGF.

– Præstationerne har dog været hakkende og ustabile. Vi er et af de lavest scorende hold i ligaen, så der er lidt at hente endnu fra det, man så sidste sæson. Dog er der glimt af, hvad man så forrige sæson med en god offensiv og masser af gode mål. Det skal vi bygge på vores nuværende spil og få det gjort mere stabilt, tilføjer Rømer.

Der er således tale om to hold, som stadig ikke har fundet forårets form og begge har haft en pointhøst under forventning.

AGF-holdet i klynge på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Ones To Watch

Begge hold har spillere af en vis kaliber og kvalitet, ,en hvem kan komme til at spille en rolle på søndag?

– Jeg synes, at man tit ser enkeltmandspræstationer i Viborg for tiden. Serginho kan spille en kamp, hvor han brænder banen af, som man så mod Vejle. Næste kamp kan han så falde igennem og ikke få spillet til at flyde. Sådan har det været igennem hele sæsonen med de fleste spillere. Én spiller som jeg dog tror og håber kommer til at gøre sig bemærket, er Renato Junior, som havde en fantastisk kamp i 2-1 sejren over Silkeborg. Hvis Ementa ikke havde karantæne, havde han nok også været en, jeg tror ville kunne gøre ondt på AGF’s forsvar, siger Rømer.

Han har også udpeget en AGF-spiller, som han synes, der skal være ekstra opmærksomhed på.

– Jeg synes, en spiller som Felix Beijmo er en, som vi skal holde øje med. Så er der selvfølgelig vores gamle spiller, Tobias Bech som sikkert gerne vil ind og score et mål mod os, selvom det måske gør lidt ondt i hans Viborg-hjerte, fortæller Rømer med et smil.

Både den tidligere AGF’er, Jakob Poulsen, og Uwe Rösler har altså lidt at tænke over, inden weekendens opgør.

– Desuden vil mit gæt på et slutresultat være 1-2 – til Viborg, selvfølgelig, tilføjer Rømer.

Vi regner selvfølgelig med det modsatte.

AGF-spillerne fejrer Tobias Bechs scoring mod Lyngby BK d. 22. oktober 2023.
Foto: Matti Kronborg

Der er hermed lagt op til et ordentligt brag af en kamp klokken 20.00 på Ceres Park på søndag. En kamp, som kan give et stort skridt mod en plads i top seks.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.