Skip to main content


Bag Fjendens Linjer: AGF er den modstander, VB helst vil slå!


| Jonas Roulund |

AGF og Vejle mødes i morgen i Nørreskoven på et tætpakket Vejle Stadion. Vi har taget en snak med VB-tilhængeren, Lars Werge, for at blive klogere på De Hviies første turneringsmodstander i 2024.

Forventningerne er skyhøje, og vigtige point er på spil, når AGF brager sammen med Vejle Boldklub mandag aften.

Lars Werge, der er journalist og mangeårig Vejle-fan, glæder sig til at møde en storklub fra årets begyndelse.

– For to år siden åbnede vi foråret med en sikker 3-2 sejr hjemme mod AGF. I år er forventningen, at det bliver en ren walkover! Nej, spøg til side, vi har brug for hvert et point, vi kan skrabe til os i løbet af de kommende uger for at overleve i Superligaen, og derfor håber vi på point på mandag, siger Werge.

VB-tilhænger Lars Werge Andersen
Foto: Privat

Han forventer en intens aftenkamp på Vejle Stadion.

– Jeg forventer, at kampen bliver lige præcis så intens, som VB-AGF kampene næsten altid har været igennem de sidste 100 år. Med intensitet på- og udenfor banen mellem to klubber, der har leveret kolossale opgør gennem tiden, siger Vejle-tilhængeren, der har fulgt sit lokale hold siden 70’erne, hvor stjerner som Allan Simonsen, Flemming Serritslev og Ulrik le Fevre var fremtrædende navne på holdkortet.

Stor stemning i skoven

Udebaneafsnittet er udsolgt, og hjemmeholdet møder også talstærkt op på lægterne, så Werge ser frem til at være retur på et Superligastadion efter en lang vinterpause.

– Der er udsigt til, at stadion bliver tæt på udsolgt, og så er der jo garanti for fed stemning i Nørreskoven. Sportsligt er det gået fint for VB i opstarten. En god træningslejr i Tyrkiet er vel overstået, og de forstærkninger, der er hentet, peger for mig at se i en rigtig retning, siger Werge.

Uwe Rösler hilser på AGF’s fans før kampstart (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Han har dog også har en anke mod ledelsen i VB.

– Det har jo været en ren farce at følge med i forhold til ejerskabet, den tysk-tyrkiske forbindelse og et forløb, der desværre ikke har været godt for traditionsklubbens image. Når det er sagt, så har vi fået nogle spændende signings – to danskere, en svensker, en kroat og en australier. En topscorer fra første division, en back fra Bundesligaen, en midtbane fra Premier League, en lovende kant og en midterforsvarer, fortæller han og uddyber:

– “AK-47” i form af Anders K. Jacobsen ligner en klar forstærkning på toppen, og de øvrige supplementer er også forbedringer, der gør truppen mere komplet. Vi er mere optimistiske nu, end da vi gik ind til vinterpausen, siger Vejle-fanen.

Vejle indtager 11. pladsen i rækken med to point op til Randers på 10. pladsen, men Werge mener alligevel, at der er gode muligheder for hjemmeholdet mandag aften.

– AGF er en institution i dansk fodbold, men også en klub, som VB altid gerne vil vinde over. Der har i tidens løb været mange Vejle-spillere, der er rejst til Aarhus for at forstærke AGF. Det har naturligvis været afgørende for, at AGF har gjort det så godt i årenes løb. Men for VB er AGF nok den modstander, vi helst vil vinde over, siger Lars Werge.

AGF-holdet i klynge på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Opgøret mellem mandskaberne spilles på Vejle Stadion mandag den 19. februar klokken 19.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle