• Forside
  • AGF Nyheder
  • Backman efter sejr i Manchester: – En fantastisk oplevelse for drengene

Foto: AGF/Ole Nielsen.

Backman efter sejr i Manchester: – En fantastisk oplevelse for drengene


| Jonas Roulund |

AGF’s U17-hold besejrede i onsdags Manchester United i en træningskamp, og det er noget, man kan bruge til et skub fremad, ifølge cheftræner, Niklas Backman.

AGF’s U17-hold har ikke tabt en betydende fodboldkamp siden oktober 2023, og Backmans tropper ligger godt til i ligaen, hvor der blot er tre point op til rækkens 2. plads fra FC Midtjylland.

I denne uge har mandskabet været på træningslejr i England, hvor Old Trafford blandt andet blev besøgt, og så skulle De Hviie prøve kræfter med The Red Devils på The Aon Training Complex – tidligere kendt som the Trafford Training Centre – som er træningsanlægget og akademibase for Manchester United.

Opgøret blev på imponerende vis vundet 3-1 af AGF, hvilket selvsagt glæder cheftræner, Niklas Backman.

– Overordnet set var det en fantastisk oplevelse for drengene og en meget god læring, som vi kan tage med hjem, fortæller svenskeren til KSDH.dk.

Niklas Backman dirigerer sine tropper.
Foto: AGF/Ole Nielsen.

Individuelle kvaliteter og stærk organisation

Det handler om balance.

Hvor meget skal man satse offensivt, og hvor meget skal man stole på sin organisation?

Det er noget, der arbejdes meget på at lære i ungdomsårene, og opgøret mod Manchester United blev da også en test i at tackle høj individuel kvalitet med en stærk taktisk indsats.

– Vi havde det svært i starten, og det tog lige lidt tid, før vi fik tilpasset os deres individuelle kvalitet, forklarer Backman.

Foto: AGF/Ole Nielsen.

Han måtte da også måtte se sit mandskab komme bagud, inden der blev løsnet op for de aarhusianske talenter.

– De kommer foran 1-0 fuldt fortjent, men efter cirka 30 minutter kom vi i gang og lykkes med at score til 1-1 før pausen, fortæller cheftræneren, der lavede lidt taktiske ændringer i pausen, som gav bonus.

– Vi får justeret et par ting og kommer godt ud i anden halvleg. Her er vores bedste periode, og vi scorer til 2-1. Til sidst i kampen gør vi det også til 3-1 på en omstilling, og selvom de har bolden meget, lykkes vi med at holde dem væk fra store chancer, fortæller en glad Backman.

U17-mandskabet skal i aktion på hjemlig grund i morgen klokken 15:30, når Vejle Boldklub kigger forbi Fredensvang i ligaen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.