Skip to main content


Foto: Matti Kronborg

Anderson: – Vi skal spille kampen, ikke oplevelsen


| Jonas Roulund |

Mikael Anderson glæder sig til den fantastiske kulisse til dagens pokalfinale, men understreger, at der er fuldt fokus på det sportslige, når kampen går i gang.

Det bliver ekstatisk, smukt og vildt i Parken, når spillerne betræder græsset og 22.000 AGF-fans folder sig ud.

Mikael Anderson ser frem til den store oplevelse, men håber at kunne holde begge ben på jorden.

– Når vi træder ind i Parken, så ser jeg Sektion 12 for mig fyldt med AGF-fans, der er fuldstændig klar. At se en hvid væg af fans, det bliver et magisk syn. Det kommer til at give mig kuldegysninger, det er jeg sikker på, siger midtbanespilleren, som føler sig i god form forud for kampen mod SIF.

AGF fans i Parken.
Foto: Kronborgfotos

– Jeg har det godt og glæder mig. Det gør vi alle sammen, fortæller 25-årige Anderson.

Kan ikke overvurdere fansenes betydning

Ingen tvivl om, at det bliver noget særligt i Parken, men der er også en kamp, der skal spilles på grønsværen – og den skal gerne vindes, så man kan hente den 10. pokaltitel hjem til Aarhus.

– Det bliver en sindssygt fed kulisse, så jeg glæder mig til at opleve den stemning. Men når kampen går i gang, så skal vi huske, at det er kampen, vi skal spille og ikke oplevelsen, siger Mikael Anderson.

Mikael Anderson har netop sendt et straffespark i nettet til 2-2 mod Silkeborg på Ceres Park.
Foto: Laura Hjørringgaard

Han er i samme omgang meget bevidst om betydning af at få sejren og pokalen med sig hjem.

– Der er en enorm sult fra AGF-fansene for et trofæ. Når jeg er nede og hente mine børn i institutionen, så får jeg lige et skulderklap og en: “Nu tager i den pokal”, så man kan mærke det overalt. Man skal ikke undervurdere den betydning, det kommer til at få at have AGF-fanseb i ryggen. Det bliver helt ekstremt, og det kommer til at være et øjeblik, jeg kommer til at tænke på som noget virkelig fedt, siger Anderson, der altid får ekstra energi, når fansene giver den store støtte på lægterne.

Mikael Anderson jubler mod AGF's fans i Aalborg
Foto: Matti Kronborg

– Jeg håber, I kan være med til at give os den ekstra energi og et ekstra skub, for vi får brug for alle mand, og forhåbentligt kan vi bruge fansene energi til at vinde kampen, siger Anderson.

Opgøret mellem SIF og AGF sparkes i gang klokken 17 i Parken og kan blive Andersons ottende pokalkamp for De Hviie.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle