• Forside
  • AGF Nyheder
  • Andersen før pokalfinalen: – Det betyder utroligt meget som Aarhus-dreng

Foto: Hjørringgaard Photo

Andersen før pokalfinalen: – Det betyder utroligt meget som Aarhus-dreng


| Jonas Roulund |

20-årige Jacob Andersen kan få spilletid i sin største kamp til dato, når pokalfinalen løber af stablen på torsdag. Den unge wingback ser frem til en stor oplevelse i Parken. 

Galten-drengen, Jacob Andersen, står potentielt overfor sin største opgave i karrieren, hvis han kommer på banen mod Silkeborg IF torsdag aften.

Her venter et tætpakket Parken med livlige fans og en pokaltitel på spil, og den unge wingback ser frem til at mærke den elektriske stemning Kristi Himmelfartsdag.

– Det bliver en stor kamp, ingen tvivl om det. Jeg ser frem til at spille mod Silkeborg. Det bliver spændende i Parken med en masse tilrejsende fans her fra Aarhus. Jeg kan ikke vente med at komme ud og spille, fortæller han til KSDH.dk.

Jacob Andersen driver bolden fremad.
Foto Kronborgfotos

Han har ikke det store at sammenligne sådan en finalekamp med, men i sine unge år er det da blevet til nogle intense kampe mod udenlandske hold. Stemningen til disse kampe regner han med, kan ganges mange gange op på torsdag.

– I de yngre år har jeg spillet nogle store kampe mod udenlandske modstandere, men i U17- og U19 nåede vi ikke til finaler og den slags, så det her er klart det største, fortæller Jacob Andersen, som forventer en jævnbyrdig affære i Parken.

– Det bliver nok en meget lige kamp. Silkeborg spiller god fodbold, så vi har forberedt os rigtig godt taktisk, og så handler det bare om at komme ud og vise, at vi vil det her og trykke til, fortæller han.

Fed energi

Den unge mand med den gode energi kom til AGF som ni-årig og har nu opnået 22 kampe for førsteholdet og med en kontrakt, der løber frem til udgangen af 2025, så ligger der mange flere hviie kampe forude. Den største hidtil kommer dog på torsdag, hvor han med stor sandsynlighed kommer i spil i heksekedlen.

– Når man spiller for et fyldt Ceres Park er det jo fantastisk, så at få et fyldt Parken – med stor tifo og kæmpe opbakning, det betyder bare utroligt meget. Det hjælper også os til at komme ind med en masse fed energi og give alt, hvad vi kan for at jagte pokalen, fortæller AGF’s nummer 26.

Jakob Andersen AGF - FCN
Foto: Hjørringgaard Photo

Med en opvækst i Aarhus-forstaden Galten, så har den unge herre mange bekendtskaber på lægterne. En god gave til kammeraterne vil derfor være en sejr mod SIF.

– Jeg vil altid give mig 120 % for trøjen og for fansene, så det betyder utroligt meget som Aarhus-dreng at kunne være med. Jeg kender en del, der står hos Nysir og rundt omkring på stadion, så det vil da betyde alt at kunne give dem en titel at juble over, fortæller han.

Kampen fløjtes i gang klokken 17 torsdag den 9. maj, og her kan Andersen spille sin syvende pokalkamp for AGF.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.