Foto: AGF

AGF’s nye udebanetrøje lanceres i dag


| Jonas Roulund |

Udebanetrøjen 23/24 lanceres i dag i AGF-shoppen, og den er fyldt med hyldester til Aarhus.

AGF har taget hul på sæsonen, og de første to Superligakampe er hjemmekampe, men når Hvidovre skal besøges den 6. august bliver det i den nye udebanetrøje, som lanceres i dag.

– Aarhus er en del af AGF og vi er en del af byen. Derfor er Aarhus den blå tråd i dette års udebanetrøje. Du kan finde byens steder og seværdigheder på trøjen, skriver AGF således på deres sociale medier.

Mormors værk

Den nye trøje er udsmykket af Kristian Djurhuus, som er en aarhusiansk kunstner, der går under navnet Mormor. Hans værk “Aarhus Bugten” får lov at pryde AGF’s udebanetrøje, hvilket han selvsagt er ganske stolt over:

– Det er det bedste billede, jeg nogensinde kommer til at lave af Aarhus. Jeg har boet mange steder, men er altid vendt tilbage til Aarhus, hvor jeg er vokset op og det er min by. Så man kan sige, at det har taget hele mit liv at lave værket, og det er fantastisk, at det nu kommer med rundt i landet på AGF’s nye udebanetrøje. Det er en stor ære for mig på den måde at bidrage til byens hold og til at hylde byen med en trøje, der hylder Aarhus, siger Kristian Djurhuus til agf.dk.

Udebanetrøjen er nu tilgængelige i fanshoppen.

AGF’s hjemmebanetrøje for sæsonen kan selvfølgelig også købes nu, da den jo blev lanceret tilbage i juni. Her havde trøjedesigneren fra Hummel givet trøjen et historisk snit for at fejre, at klubben nu har spillet i hvidt i over 100 år.

– Trøjen er også en hyldest til AGF’s hold i de sene 80’ere. Efter vi vandt det danske mesterskab i 1986, skiftede vi til en trøje med vinkler i stoffet inspireret af Hummels vinkler. Stoffet med de reflekterende vinkler er tilbage i den nye trøje og er dermed en hyldest til de store hold som prægede AGF og dansk fodbold i slutningen af 1980’erne, skrev AGF dengang.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.