Foto: Jonas Roulund

AGF vil styrke talentudviklingen med kapitaludvidelse


| Jonas Roulund |

Klubben fra Fredensvang har netop gennemført en emission, hvor en kreds af lokale investorer tilfører 43 millioner kroner til klubbens budget.

Der sker store ting i Kongelunden for tiden. Mesterskabsslutspillet er sikret for tredje gang på fire år, et nyt stadion og talentakademi er på vej, og der er mindst en AGF’er med på Rundens Hold hver uge.

Alt sammen noget, der kan mærkes på bundlinjen, hvor sponsorindtægterne og tilskuertallene slår rekorder i disse år.

Den udvikling sættes der nu yderligere tempo på med en kapitaludvidelse på 43 millioner kroner, som er hentet i en rettet emission til markedskurs.

– Vores vision er at etablere os blandt de bedste fodboldklubber i Skandinavien, og på mange områder er vi godt på vej. De kommende år står vi foran nogle store investeringer, der skal løfte vores forretning yderligere, og med kapitaltilførslen sikrer vi, at disse investeringer ikke går ud over vores sportslige konkurrenceevne, samtidig med at vi på nogle områder kan skrue op for at skabe forudsætningerne for at vi kan tage nye store skridt sportsligt og kommercielt, når det nye stadion står klar, fortæller Lars Fournais, bestyrelsesformand i AGF A/S til klubbens hjemmeside.

Lokal opbakning til Byens Hold

Det bliver nævnt igen og igen. Det er noget særligt at være en “One Club City”. Det mærker AGF da også, idet kapitaludvidelsen sker på baggrund af lokale investoreres velvillighed.

– Vores nuværende storaktionærer har alle deltaget i emissionen, og vi glæder os også over, at vi har fået nye fremtrædende lokale erhvervsfolk med på holdet. Det er med til at styrke vores lokale forankring, hvor en bred kreds af lokale erhvervsfolk sidder på hovedparten af stemmerne, siger Lars Fournais således.

De 43 millioner er øremærket til at styrke det sportslige setup, hvor scouting og talentudviklingen skal forbedres. Derudover står klubben overfor kommercielle udfordringer og ekstra omkostninger i forbindelse med Projekt Kongelunden, hvor Superligamandskabet skal spille på et midlertidigt stadion i en periode.

– Vi har skabt et stærkt fundament til at tage de næste skridt med afsæt i vores strategi, og vi kommer fortsat til at foretage de investeringer, der skal til for at bringe os op blandt de bedste klubber i Skandinavien. Vi har nogle udfordrende år foran os, men hele vejen rundt føler vi os godt rustede til at bringe AGF til nye højder, siger Lars Fournais således.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.