Skip to main content


Foto: AGF.dk

AGF starter samarbejde med akademi i Uganda


| Jonas Roulund |

AGF har i dag meldt ud, at klubben har etableret et nyt samarbejde med fodboldakademiet El Cambio i Uganda.

Flere afrikanske talenter er blevet observeret på Fredensvang den seneste tid, og det er der en god årsag til.

AGF søsætter nemlig et nyt samarbejde med fodboldakademiet El Cambio i Masaka, Uganda.

Klubben går dermed i FC Midtjyllands og FC Nordsjællands fodspor – de to klubber har i mange år hentet spillere til Superligaen fra Afrika.

Akademiet i Uganda er opbygget gennem de seneste syv år af danske Thomas Thor, og de har den tidligere AGF-spiller Mads Frost i bestyrelsen.

Samarbejdsaftalen har en varighed af 15 år.

Investerer i Østafrika

AGF’s direktør, Jacob Nielsen, fortæller til AGF.dk, at man i længere tid har afsøgt muligheden for at etablere et samarbejde med et akademi i Afrika, og at tiden nu er moden til at tage skridtet.

– De fleste afrikanske akademier, der har mangeårig succes og samarbejdsaftaler med europæiske klubber, er baseret i Vestafrika, hvor vi også har været i dialog med flere i denne proces, men da vi lærte El Cambio at kende, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle være nogle af de første til at investere i Østafrika, siger direktør Jacob Nielsen.

Jacob Nielsen, AGF
Foto: Matti Kronborg

– Med den stærke danske tilknytning og ikke mindst i et land med små 50 mio. indbyggere, hvor talentpotentialet er enormt, er El Cambio i Uganda en fantastisk mulighed for at tilføre AGF stor sportslig værdi og styrke vores mulighed for at tiltrække attraktive, salgbare talenter, forklarer direktøren.

Akademiet i Uganda har i dag 62 spillere tilknyttet, hvoraf 14 er piger.  De udvælges på baggrund af en grundig scoutingproces, inden de bliver tilbudt et prøveophold på akademiet.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle