Foto: Kronborgfotos

AGF – Silkeborg IF: En rutsjebanetur i Skoven


| Jonas Roulund |

Ugen blev rundet af med en dramatisk søndagskamp på Ceres Park, hvor vi for syvende gang siden årtusindeskiftet var over 10.000 på lægterne til en kamp mod SIF i Aarhus. Nu skulle top tre forsvares med alt, hvad vi havde kært.

71 gange havde De Hviie og Søhøjlandets drenge tørnet sammen i Superligaen forud for aftenens opgør på Ceres Park. 35 gange var det blevet til nederlag til AGF, mens vi blot havde hentet 18 sejre. Den statistik skulle der pyntes på søndag aften – men vi skulle meget igennem – og resultatet blev ikke helt, som vi havde håbet.

Kampens forløb

Der var fart over feltet fra start, da dommer Jens Maae fløjtede det 72. opgør mellem AGF og Silkeborg IF i gang her til aften. 

Først et SIF-frispark snert forbi Peacock-Farrells mål. Dernæst en spids Anderson-afslutning efter et koks i gæsternes defensiv.

Med 15 minutter spillet havde vi allerede været vidne til syv afslutninger og optræk til endnu flere, så det virkede dermed ikke som en kamp, der ville gå til ende uden mål på tavlen.

Der faldt dog en anelse ro over sagerne, og vi blev vidne til et taktisk skakspil med AGF mest på bolden, og Silkeborg afventende – klar til hurtige omstillinger.

Og lige da man tænkte, at nu skulle Rösler ind og vise den store taktiktavle frem for at få hul på bylden, så brød Anderson igennem i venstresiden og sendte kuglen ind til Mål-Mortensen, der viste hele Aarhus, at han stadig har den.

Patrick Mortensen jubler på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

En lang støvlesnude og 1-0 til De Hviie! Og SÅ var der pause med smil på læberne.

2. halvleg

Pausen var netop fløjtet op, da vi atter fik Anderson-Mortensen-opskriften at se. Denne gang med islændingen susende afsted på kanten – et indlæg ind i panden på Mortensen og SMASK – på overliggeren. Dernæst en Poulsen-afslutning, som Larsen dog havde styr på i målet.

Så var vi da i gang igen!

Desværre var det herefter gæsterne, der tog initiativet, mens vores hjemmebanehelte stod passivt på egen banehalvdel – tilsyneladende med stor tiltro til, at den stærke defensiv ville gøre resten af arbejdet.

Den tidligere AGF’er, Søren Tengstedt, kom ind i pausen og bragte sig selv i flere gunstige afslutningssituationer, men heldigvis røg det meste ved siden af.

I den anden ende var der god plads, når AGF en sjælden gang imellem fik sat ordentlige angreb sammen, og det blev da også til habile forsøg fra både Beijmo, Anderson og Poulsen, som dog ikke kunne passerer gæsternes keeper.

Felix Beijmo i kamp på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Den indskiftede far – Mikkel Duelund – kom i aktion med knap en halv time igen, og han nåede at få markeret sig i et par iøjnefaldende situationer.

Først med en nærgående afslutning, og få minutter senere en situation, hvor han blev nedlagt i feltet. VAR måtte i aktion, men det blev utroligt nok vurderet, at der ikke var en forseelse.

Nå, med den chokerende meddelelse fra VAR-vognen så det dog ud til, at De Hviie ville kontrollere tingene til ende… eller hvad?

Med 90 minutter på klokken førte et SIF-angreb desværre pludselig det værst tænkelige… Et indlæg endte for fødderne af unge Alexander Lind, og så – ud af ingenting – kom udligningen fra gæsterne. 

Og det blev værre endnu… To minutter senere dukkede Søren Tengstedt op med sin venstrefod i AGF’ernes felt, og bum – 1-2… Nej, nej, nej…

Nu skulle der satses, og igen kom Duelund i fokus, da han modtog kuglen ved gæsternes straffesparksplet omringet af SIF’ere. En arm blev ramt, og endnu et VAR-tjek var nødvendigt… STRAFFESPARK! Kunne vi få en sen udligning – også selvom Mortensen var blevet skiftet ud?

Serra fik lov at forsøge sig… men NEJ! En afbrænder… Eller hvad? Dommer Maae kom i fokus igen – Larsen havde forladt sin streg for tidligt, og dermed kunne vi få endnu en chance. Denne gang ved Mikael Anderson – og HAN kunne eddermame sparke bolde i nettet. 2-2 efter 102 minutters fodbold, og SÅ blev der fløjtet af.

En mystisk følelse at tage fra stadion med, men et point er et point, og nu skal alle vist lige hjem og sunde sig oven på den oplevelse.

Hvad vi lærte

Poulsen spiller for en ny, god kontrakt. Det ligner grangiveligt, at Nicolai Poulsen virkelig stepper op for tiden. Selvom han tilegnede sig sit gule kort nummer 49 for De Hviie, så viste han sig også positivt frem med en række vigtige bolderobringer, og så er spillet med fødderne også blevet forbedret betragteligt.

Serra er tættere på startelleveren, end som så. 25-årige Janni Serra blev allerede skiftet ind med 20 minutter tilbage,  og det ligner dermed, at tyskeren er en mand, man tror på. Ellers havde Mortensen nok spillet de klassiske 85 minutter, inden man sendte sin topscorer på bænken med en etmålsføring. Desværre blev indhoppet ikke kronet med en scoring eller en specielt god indsats, men så er det jo godt, at man har en holdkammerat som Mikael Anderson, der kan redde et point hjem i overtiden.

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus.

Resultat: 2-2

43: Patrick Mortensen (AGF)

90: Alexander Lind (SIF)

90+4: Søren Tengstedt (SIF)

90+11: Mikael Anderson (AGF)

Gult kort: Thomas Kristensen (AGF), Tobias Salquist (SIF), Nicolai Poulsen (AGF), Uwe Rösler (AGF), Stefan Þórðarson (SIF)

Opstillinger:

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Mølgaard, Tingager, Kristensen – Beijmo (89: Beijmo), Poulsen, Knudsen, Kahl – Bech (63: Duelund), Anderson – Mortensen (70: Serra).
 
Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen – Sonne, Sahlquist. Busch, Østrøm (77: Musonda) – Mattsson (68: Þórðarson), Brink, Klynge (77: Lind) – Carlsen (45: Tengstedt), McCowatt (68: Kusk) – Adamsen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.