Foto: Kronborgfotos

AGF rejser sag i Divisionsforeningen om bortviste fans


| Jonas Roulund |

Efter at omkring 40 tilskuere til gårsdagens pokalkamp mellem FC Nordsjælland og AGF blev bortvist på Right to Dream Park for at juble, har AGF nu rejst sagen i Divisionsforeningen.

Jublen brød løs, da Gift Links i går kanonerede AGF i front på Right to Dream Park i Farum, men ikke alle fik fornøjelsen af at juble over de resterende to AGF-scoringer i går.

Omkring 40 fans blev nemlig bortvist for at juble, og det fik med det samme AGF til at reagere med en udmelding på X, hvor man lovede at kompensere de afviste fans med en billet til returopgøret den 11. april.

AGF-fans på Right to Dream Park.
Foto: Kronborgfotos

I dag har klubben så endvidere rejst sagen i Divisionsforeningen med følgende begrundelse:

– Det her handler om situationsfornemmelse og konduite – i modsætning til rigid overholdelse af regler, der aldrig har haft til formål at bortvise fredelige tilskuere, der jubler over en scoring, skriver AGF i en pressemeddelelse, der fortsætter:

– I Aarhus i forbindelse med kampe vil vi fortsat udvise situationsfornemmelse og konduite. Det betyder ikke, at man kan optræde i klubudstyr og udvise truende eller provokerende adfærd på et hjemmebaneafsnit. Så vil man blive advaret mod gentagelse eller blive henvist til udebaneafsnittet og i helt grelle tilfælde skulle forlade stadion. Men det var ikke, hvad der skete i Farum på et stadion, der var halvt fyldt, skriver klubben.

– Det, der skete i Farum, har vi aldrig som klub oplevet før – heldigvis – og vi vil gerne rejse en principiel debat, om det virkelig er den vej, vi ønsker at gå i dansk fodbold. Det synes vi ikke. Derfor vil vi også tage det op i Divisionsforeningen – for det gavner ikke dansk fodbold og en mangfoldig, positiv tilskuerkultur.

AGF havde selv skrevet i en optaktsartikel, at man risikerede bortvisning, såfremt man udviste tilhørsforhold med udeholdet på de neutrale pladser på Right to Dream Park, men klubben er altså af den holdning, at det kun bør ske i yderste instans, og at man i gårsdagens tilfælde burde have handlet anderledes fra FCN’s side.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.