AGF – Randers FC Optakt: Nabokrigen fortsætter i slutspillet


| Steen Erhard |

Mesterskabsslutspillet indledes med endnu et opgør mod ponyerne fra Kronjylland. Et udvidet stemningsafsnit og ambitionerne om medaljer skal løfte De Hviie til sejr.

Kampfakta: AGF vs. Randers FC

Spilletidspunkt: Mandag den 3. april kl. 19.00

Spillested: Ceres Park, Stadion Alle 70, 8000 Aarhus.

Dommer: Jens Maae.

TV: TV3 sport.

Hashtag: #agfrfc #sldk #ksdh #ultratwitteragf

Kampene mod ’lillebror’ er omgærdet af en særlig atmosfære. Begge holds fans forsøger at finde nåle, de kan ramme den anden fangruppe med, der hvor det gør mest ondt. Men hvem har egentlig håneretten?

Seneste møde husker vel alle. Den 13. marts i år vandt vi 2-1 på en pløjemark i Randers, hvor uindviede kunne få den opfattelse, at hestene havde afholdt en galopkonkurrence før kampstart. Duelund og Mortensen scorede for os, og da Carl Johansson blev sendt i bad efter 82 minutter, lignede det en badetur i resten af kampen. Vi måtte dog indkassere et dumt mål fem minutter senere, men det holdt heldigvis til en sejr.

De ti seneste kampe kan ikke afgøre spørgsmålet om håneret. Hjemme har vi vundet en, spillet tre uafgjort og tabt en. Ude er statistikken også lige; to sejre, en uafgjort og to nederlag. Med de hvide briller på er det nok ikke værd at gå længere tilbage i tiden, men hvis sandheden skal frem, så havde vi en forfærdelig periode. Med nul vundne, en uafgjort  og fire nederlag hjemme, mens vi ude fik to afgjorte og tre nederlag, Det er naturligvis fortid, og pilen peger i opad for De Hviie i disse år.

Hvis FCK som ventet slår FCN på søndag, og Brøndby slår Viborg, kan vi med en sejr indtage tredjepladsen i slutspillet og samtidig bide Farums teenagere i haserne. Randers kan med en sejr komme op på siden af os og ligge lunt i kølvandet på Viborg. Det sker naturligvis ikke, skader eller ej!

Status på AGF

13 point i de fem kampe efter vinterpausen er mere end godkendt. Et stabilt forsvar har været fundamentet for vores succes, på trods af at Hausner er solgt, og TK har måttet udgå med en skade. Her trådte Mølgaard ind i centerforsvaret med stor autoritet, og Felix har været en fremragende højre wingback.

Den taktiske ændring fra 3-5-2 med Haugen og Mortensen på toppen til en mere fleksibel 3-5-1-1 med Mortensen som decideret spidsangriber og enten Andersson eller Duelund som ”falsk angriber”, har givet os flere chancer og et mere uforudsigeligt angrebsspil.

Med Poulsen ude, skal Yakob og Mads Emil Madsen træde i karakter, men det er heldigvis to dygtige boldspillere, som forhåbentligt kan få gæsterne ud at løbe.

Status på Randers FC

Holdet startede over forventning i efterårssæsonen, men en dårlig stime med blot en enkelt sejr i 11 kampe, betød, at de efter nederlaget til os skulle vinde i Aalborg for at komme i top seks. Det lykkedes med hiv og sving.

Siden da har de givet succestræner Thomasberg frie hænder til at rejse til heden og forsøge at rette op på det vaklende FCM. Det bliver spændende at se, hvilken effekt trænerskiftet får på holdets præstationer i slutspillet.

39-årige Bertelsen er forfremmet fra assistent til cheftræner på en tre-årig kontrakt, så mon ikke, vi får det velkendte, trælse Randers-udtryk at se, hvor et hårdtarbejdende, fysisk koncept virker indgroet i de lyseblå spillere.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Vores centerforsvar, ikke mindst Tingager og Bisseck kan gøre ondt på RFC, både ved omstillinger og især ved dødbolde.  Mølgaard får genvalg i tremandskæden, idet det er meldt ud, at TK ikke er klar til at spille på grund af en skade, som højst sandsynligt er mere langvarig end først ventet.

Duelund har skabt ny dynamik offensivt, så Mortensen oftere har fået bolden serveret i gunstig position. Nogle spørgsmål står helt åbne. Foretrækker Uwe Links eller Kahl på venstrekanten. Kahl er efter forlydenderne ikke klar til 90 minutter,

Endelig vil Yakob og Madsen være selvskrevne på midtbanen med Poulsen i karantæne, men Yakob er tvivlsom i forhold til at kunne spille fuld tid, og i så fald kan flere ret uprøvede kræfter være i spil til sekserrollen. Det er også muligt, at Haugen er med i startformationen, hvis Yakob ikke er klar til en hel kamp.

Randers FC:

Selv om Carlgren ligger i toppen af statistikken, hvad clean sheets angår, begår han af og til nogle store fejl. De tre midterforsvarere er nogle hårde negle, og i min optik var Randers heldige med blot ét rødt kort i den seneste kamp mod os. Johnsen er i top fem på listen over vundne dueller.

Ud over svinestreger har hestene også nogle kvaliteter på omstillinger, hvor jeg tror, at vi skal være påpasselige med opdækningen af Kamara, hvis han er med fra start. Alternativerne offensivt er Bundgaard og Babayan, som er mere forudsigelige i deres løb.

Karantæner

AGF: Nicolai Poulsen

Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Beijmo, Yakob, Mads E. Madsen, Links – Anderson, Duelund – Mortensen

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, Høgh, Johansson, Kopplin – Johnsen, Pedersen. Nordli, Ankersen – Kamara, Egho

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.