Foto: Kronborgfotos

AGF – Randers FC: Bestået eksamen til studiernes tribunefest


| Jonas Roulund |

De studerende sørgede for mandagsfest på tribunerne, mens De Hviie skulle kæmpe med næb og kløer for at sikre sig vigtige point i kampen om top seks mod den irriterende lillebror fra Randers.

To år uden nederlag til Randers – fem kampe – to sejre og tre uafgjorte – således gik AGF’erne ind til dagens opgør med troen på egne evner, mens gæsterne fra Randers dog også have lidt optimisme med sig efter en fin resultatmæssig periode i Kronjylland.

Nummer seks mod nummer otte. Storebror mod lillebror. Lokalbrag på en råkold mandag aften. Årets næstsidste hjemmekamp med over 12.000 fans på lægterne – hvad kunne dog gå galt? Og behøver der egentlig at gå noget galt i en god AGF-fortælling?

Lad os se på det…

Kampens forløb

En firebackkæde blev præsenteret som en overraskende startellever hos AGF til lyden af forventningsfulde klap og tilråb fra de relativt mange fremmødte fans denne mandag aften.

Beijmo, Mølgaard, Tingager og Kahl skulle tage hånd om de formstærke hurtigløbere fra Randers, mens Mortensen og Janni Serra fik lov at deles om pladsen oppe foran.

Og det hele startede ganske godt med hjemmeholdet mest på holden, Serra i fuldt firspring og et hurtigt indlæg, som var tæt på at blive farligt. 

Janni Serra i kamp i den silende regn i Aarhus.
Foto: Matti Kronborg

Alligevel viste der sig lidt nervøse takter efter 12 minutters spil, da den normalt så velspillende Tobias Mølgaard, som i øvrigt rundede kamp nummer 50 for AGF i dag, spillede bolden lige i fødderne på Randers-angriberen Filip Bundgaard. Han stormede mod Peacock-Farrells mål, men gled heldigvis, inden han kunne komme til afslutning. Så kunne AGF’erne tage bolden til sig igen og ånde lettede op på det regnvåde underlag.

Herefter var det som om, at gæsterne fra nabolaget fik troen på, at de godt kunne tage boldene til sig, drive dem fremad – og skabe chancer. AGF’s nyetablerede bagkæde blev i den grad udfordret i Kahl-Beijmo-siden, hvor der i flere omgange var optræk til muligheder – men så er det jo godt, at man har Anderson.

En god omstillingen med Bech, Serra og islændingen i jævnt samarbejde gled afsted, og så følte randrusianerne sig til sidst nødsaget til at lave frispark på kanten af feltet – det blev sendt lige ind i fødderne på Janni Serra – og sååååå var der scoret i Aarhus! Studenterfesten fik lidt pedal igen og 1-0 efter 27 minutters efterårsbold.

Janni Serra scorer mod Randers FC.
Foto: Kronborgfotos

Festen måtte dog holde inde for en stund, da Mølgaard noget klodset hægtede en Randersspiller ved et indlæg, og så var der pludselig straffe – og udlignet – efter 35 minutter. 

Bailey Peacock-Farrell lukker mål ind på straffe.
Foto: Kronborgfotos

GF’erne pressede herefter på – Mortensen kom tæt på ved flere lejligheder, men pausen kom, og så måtte holdene gå i tørvejr for en stund med 1-1 på måltavlen.

2. halvleg

To uforandrede mandskaber indtog banen igen til nogenlunde samme kampbillede efter pausen. AGF’erne mest på bolden – randrusianerne lurende på hurtige omstillinger.

Bech blev første mand til at trykke af – nu ned mod holdets egen stemningssektion, der som altid stod last og brast med fuld lungekapacitet og bumlende stortromme på den øvre B-tribune.

Ellers udviklede halvlegen sig som en klassisk “AGF-Randers-kamp” med masser af duelspil, halvpræcise afleveringer og en masse fight – men ganske få målchancer, desværre.

En af dem tilfaldt målscorer Serra, men afslutningen blev blokeret, da han fik serveret et fladt indlæg efter 72 minutters regndansende fodboldspil.

“Skyyyyyyd” gav kort efter genlyd over Skoven, da Carlgren smed en bold ud i fødderne på Nicolai Poulsen – men midtbaneterrierens afslutning fra midten var nu ikke i nærheden af at ligne et “bend it like Beckham-forsøg” – og derfor gik vi ind til kampens døende minutter med et 1-1 resultat på måltavlen.

Nicolai Poulsen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Men sådan skulle det heldigvis ikke ende!

Et fremragende angreb i venstresiden endte med et lækkert lob fra indskiftede Frederik Brandhof til Tobias Bech, som helt fri kunne heade sejren i hus! 2-1 til AGF. 2-1 til Aarhus.

Men puha – vi skulle lige igennem et mindre nervesammenbrud, før de tre point kom i sækken. Peacock-Farrell holdt bolden i 19 sekunder til allersidst, og så blev der fløjtet for frispark i AGF-feltet. Med tilbageholdt åndedræt kunne man dog se Randers sparke forbi, og så var vi vel færdig…

Nåh nej, så nåede Frederik Brandhof faktisk lige at hive to gule kort og blive sendt i bad efter 99 minutters fodbold…

Men SÅ blev det endelig en realitet: Sjette ubesejrede kamp i streg mod lillebror fra Randers. Fem point ned til syvendepladsen. Sikke en start på ugen!

Hvad vi lærte

Systemskifte, jatak! Rösler viser sin faglighed ved både at arbejde med tre-backkæde og firebackkæde til træningerne for tiden, og det kommer sig til gode i kampene. Mon ikke randrusianerne var overraskede over at se, at forsvaret både skulle slås med Serra og Mortensen på samme tid i dag? Et godt overraskelsesmoment at kunne bringe – særligt med skadessituationen taget i betragtning.

Serra er officielt skarpere end Haugen. Janni Serra har – med sin scoring her til aften – udlignet Sigurd Haugens målscore i Superligaen. Tyskeren skulle blot bruge 11 kampe på dette mod nordmandens 31. Flot arbejde af Janni, der kommer tættere og tættere på fast spilletid med sine præstationer.

Kan vi lige få nogen til at læse op på reglerne med Peacock-Farrell? I Brøndby-kampen viste nordireren bryder-teknik, og i dag viste han tidsudtrækning i sin længst mulige form – og lidt over grænsen endda. Måske skal vi lige have en session, hvor Bailey får styr på de grundlæggende målmands-regler, så vi slipper for at åbne for unødige scoringsmuligheder.

Kampfakta:

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C.

Tilskuertal: 12.783

Resultat: 2-1

27: Janni Serra (AGF)

35: Filip Bundgaard (RFC)

85: Tobias Bech (AGF)

Gult kort: Tobias Mølgaard (AGF), Magnus Knudsen (AGF), Nicolai Poulsen (AGF), Mikkel M. Pedersen (RFC).

Rødt kort: Frederik Brandhof, AGF (2x gult).

Opstillinger:

AGF (4-4-2): Peacock-Farrell – Kahl (66: Links), Beijmo, Tingager, Mølgaard – Anderson, Poulsen, Knudsen (81: Andersen), Bech (90+3: Anker) – Serra (76: Brandhof), Mortensen.
 
Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe (90: Kallesøe), Høegh, Dammers, Kopplin (36: Olsen) – Coulibaly, Enggård (90: Albæk), Björkengren, Nordli (74: Pedersen) – Odey, Bundgaard (73: Agyiri).

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.