Skip to main content


AGF – FCK: Løverne slap med skrækken


| Jonas Roulund |

Søndag bød på fanmarch, DJ, tifo, klapsalver i stride strømme og storbyopgør, da FCK gæstede et udsolgt Ceres Park til endnu en særdeles vigtig omgang slutspilsbold med stor betydning for begge mandskaber.

Forfesten sad i skabet, da Samlet for Aarhus’ velplanlagte fanmarch tog fart fra Busgaden og i fælles front kunne man observere den hvide mur vandre gennem byen – ud til stadion i et lækkert, lydligt, hvidt inferno.

Her ventede en voldsomt feststemt DJ, en storslået tifo, over 18000 tilskuere, og således var der lagt i kakkelovnen til et stort opgør i Skoven.

Der var genvalg til samtlige GF-spillere i startopstillingen fra seneste spillerunde, og dermed kunne kampen tage sin begyndelse med to formstærke mandskaber på grønsværen under den lune aftenhimmel.

Kampens forløb

Grabara fik lov at starte i målfeltet ned mod vores bragende, buldrende udvidede fanafsnit, og det blev hurtigt en dårlig oplevelse for polakken. Først et par ubehagelige tilråb, så startfløjt, et par GF-kombinationer mellem Beijmo og Yakob, ind til Mads Emil og så lå kuglen såmen allerede i kassen efter to minutter til enorm jubel på Ceres Park.

Men, men men… hvis du kender FCK, så kender du også VAR og dommertække… og målet blev desværre annulleret for offside. Men om ikke andet var det da en rystende start for gæsterne.

Og selvom vi var oppe mod ligaens førsteplads denne søndag aften, så var det ikke til at se. Med GF’ernes sædvanlige stærke defensiv bag sig, kunne Kevin Yakob, Mikael Anderson og Felix Beijmo i særlig grad stråle i offensiven med stor overlegenhed, og der var i flere tilfælde tæt på at være hul igennem til netmaskerne.

Med et højt presspil virkede De Hviie selvtillidsfyldte, og både Links og Mortensen fik også prøvet sig af med afslutninger, mens FCK’erne febrilsk ledte efter spilrytmen og sendte flere afleveringer ud over sidelinjen til stor moro for de tusindvis af weekendglade aarhusianere på lægterne.

Symptomatisk for kampen var det, at gæsternes første afslutning – som først kom efter 32 minutters spil – blev braget et godt stykke over Hansens mål, og det virkede generelt til, at de hvidklædte spillere følte fanfesten og tog den med sig ned på banen.

Halvlegen var lige ved at få den perfekte afslutning, da Anderson kom igennem og afsluttede snert forbi, men dommer Redder fløjtede herefter til pause, og vi måtte i spænding vente at se, om Kongerne fra Kongelunden kunne opretholde overtaget i de sidste 45 minutter.

AGF's fans fyrer den af under kamp mellem AGF og FC København.
(Foto: Matti Kronborg)

2. halvleg

Pausepølsen var knap kørt indenbords, inden FCK’erne bankede på med et fladt indlæg, som heldigvis blev afvist. Modsvaret blev en fin hvii omstilling, som desværre ikke udløste en scoring, men dermed var vi da ligesom i gang igen…

Det stilnede lidt af med chancerne, men vi fik da endnu en god Yakob-mulighed stablet på benene efter en times spil, og stemningen var fortsat god i Aarhus efter 70 minutters spil.

Publikumsfavoritten Duelund kunne herefter løbe på banen til klapsalver og lav sol over Aarhus, og det satte med det samme lidt mere gang i offensiven.

Han satte således et angreb i gang, der endte med en gigantisk chance til Mortensen med et kvarter igen. Beijmo til Yakob. Et lille skub tilbage til Felix, som trillede kuglen ind i det lille felt, hvor Mortensen stod klar, men afslutningen blev på ufattelig vis reddet af Kamil Grabara. Øv!

Og det blev ved det. En god præstation mod et hovedstadshold for anden uge i træk, men kun et point til samlingen. Til gengæld må fankulissen klappe sig selv på skulderen. Et stort 12-tal for dén opbakning, det er stensikkert.

Hvad vi lærte

Højt pres = højt humør! Hvor er det fedt at se De Hviie gå højt på deres modstandere. I sidste uge så vi det virke mod Brøndby – hvis man ser bort fra resultatet – og i denne uge kunne vi nyde en første halvleg, hvor ligaens førsteplads i flere omgang blev presset til at smække befriere ud over sidelinjen, når GF trykkede på. Godt arbejde, Uwe!

Kynismen skal findes frem. Hvis GF’erne for alvor vil tro på bronzemedaljerne i år, så skal der altså scores på chancerne. Mortensens manglende mål i de seneste kampe er én ting. En anden er, at de gode momenter skal kaste mere af sig. De første 45 minutter i dag var fremragende, men københavnerne slap alligevel til pause med 0-0, og så blev trykket aldrig rigtigt det samme i 2. halvleg.

Breddeproblemer? AGF skiftede kun to gange indtil det 89. minut, og når man samtidig kunne se FCK sætte den ene profil ind efter den anden, stod det lysende klart, at der er lidt breddeudfordringer på Fredensvang. Har vi nok at skyde med til for alvor at kunne byde modstanderne op til dans i et medaljeslutspil?

Kampfakta

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C

Tilskuere: 18.082

Resultat: 0-0

Gult kort: Gonçalves (FCK), Beijmo (AGF).

Opstillinger:

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Beijmo, Poulsen (74: Duelund), Links (81: Kahl)– Yakob, Anderson (89: Bjur) – Mortensen (89: Haugen).

FCK (4-3-3): Grabara – Ankersen (70: Sørensen), Lund, Vavro, Jelert – , Falk, Lerager, Claesson – Gonçalves (45: Larsson), Daramy, Haraldsson (45: Cornelius (53: Johannesson)).

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle