AGF – FC Midtjylland optakt: Hævnens tidSøndag aften gæster midtjyderne Ceres Park, og hvis kampen byder på bare halvt så meget underholdning, som sidst FC Midtjylland var på besøg, er der ingen der kommer til at kede sig. 

Kampfakta: AGF – FC Midtjylland

Spilletidspunkt: Søndag den 7. april klokken 18:00

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C

Dommer: Jakob Alexander Sundberg (Linjedommere: Jakob Mastrup og Heine Bonne Sørensen)

VAR dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen (AVAR: Dennis Wollenberg Rasmussen)

Følg kampen her: Twitter: @AGFFodbold samt på TV3 Sport og Viaplay

Hashtags: #agffcm #sldk #ultratwitteragf #ksdh

Efter en målrig affære på JYSK Park i Silkeborg, skal AGF søndag aften forsøge at skabe kontakt til de sjove placeringer i mesterskabsspillet. Omvendt kan FC Midtjylland med en sejr potentielt overtage Superligaens førsteplads.

Efter første runde af mesterskabsspillet indtager AGF en femteplads med 37 point. FC Midtjylland befinder sig på andenpladsen med 48 point kun to point efter Brøndby på førstepladsen.

Mads Emil Madsen løber forbi André Rømer fra FCM. 25. februar 2024.
Foto: Matti Kronborg

Indbyrdes kampe

Senest FC Midtjylland var på besøg på Ceres Park, var der smæk for skillingen med fem mål og to røde kort. Desværre for AGF blev det til et forsmædeligt 2-3 nederlag, på trods af at være to mand i overtal.

De seneste fem indbyrdes opgør er det blot blevet til en enkelt AGF-sejr, tre nederlag og en uafgjort. AGF har ikke vundet de seneste fire indbyrdes kampe, og hvis man vil undgå at ende i mesterskabsspillets ingenmandsland skal der tre point til mod Superligaens nuværende andenplads.

FC Midtjylland har haft krammet på AGF og vandt altså senest på trods af at være to mand i undertal. Gennem tiden er det også FC Midtjylland, der trækker sig mest sejrrigt ud af de indbyrdes opgør. Her er det blevet til 22 AGF sejre, 28 FCM-sejre og ni uafgjorte.

Hvad der taler for en AGF-sejr er til gengæld, at man ikke siden 18/19-sæsonen har spillet en hel sæson uden at vinde over FC Midtjylland. De Hviie har altså en sejr til gode, og den bør derfor komme søndag aften.

Status på AGF

Med uafgjort og et enkelt point i Silkeborg er afstanden til top 3 og medaljer oppe på 8 point, men med pokalfinalen inden for rækkevidde, og en skadesliste der ikke ligefrem bliver mindre, hvordan bruger man så kræfterne mest fornuftigt?

Skaderne bliver ved med at hærge AGF-truppen, og mandag aften måtte Felix Beijmo bæres fra banen ti minutter før slutfløjt. Efter to flotte scoringer måtte svenskeren udgå med, hvad der lignede en grim og længerevarende skade.

Felix Bejmo og holdet jubler efter scoring mod SIF.
Foto: Kronborgfotos

Felix Beijmo er heldigvis sluppet med skrækken, men forventes ude et par uger med et såkaldt knogleødem. Samtidig sidder Tobias Mølgaard stadig ude, mens Nicolai Poulsen og Frederik Brandhof ikke var med mod Silkeborg på grund af skader, og de er fortsat tvivlsomme til søndagens opgør. Til gengæld var Mats Knoester tilbage i startopstillingen mod Silkeborg, mens Mikkel Duelund var at finde på bænken.

Man må tro, at Byens Hold er sultne på hævn ovenpå det seneste indbyrdes opgør. En skuffende omgang, hvor man ikke fik udnyttet overtalssituationen, og i stedet tabte til midtjydernes 9 mand i overtiden. Til gengæld må pokalsemifinalen mod FC Nordsjælland også sidde i baghovedet på alle De Hviie, og man kan nok forvente en del rotation i startelleveren endnu en gang på søndag.

Ved tordagens træning på Fredensvang gik Frederik Tingager tidligt ind – uden at være skadet – mens man trænede med Jensen-Abbew – Anker – Knoester i bagkæden, og det ligner dermed, at Tingager skal spares.

Status på FC Midtjylland

FC Midtjylland kommer til Aarhus med et skuffende resultat i bagagen. Midtjyderne missede chancen for at skabe afstand ned til FC København på tredjepladsen, da de tabte 2-3 hjemme til FC Nordsjælland.

Ulvene sluttede ellers grundspillet fornemt af med fire sejre i de fem sidste kampe. Heriblandt en 2-0 sejr over FC København.

Det er med andre ord et sultent FCM-mandskab, der møder op søndag aften, og med deres offensive profiler, vil gæsterne forsøge at ryste AGF’s organisation med fart, fysik og en-mod-en-dueller.

For AGF må det dog være positivt, at gæsternes normale kreative folk som Simsir og Olsson sad ude med skader i sidste spillerunde – og uden dem bliver det trods alt lidt nemmere at holde styr på ulveflokken.

Midtjydernes brede trup vil endvidere give gæsterne en fordel, og gæsternes bænk kan – ved en stillingskrig – komme ind og ændre opgøret for Thomas Thomasberg.

På trods af det seneste nederlag, ligger FC Midtjylland stadig lunt i svinget i kampen om mesterskabet, og med kun to point op til Brøndby kan en sejr på Ceres Park bringe midtjyderne op på en foreløbig førsteplads i Superligaen. Det er med andre ord et sejrssulten FC Midtjylland mandskab, der gæster Ceres Park søndag aften.

Dem skal vi holde øje med

AGF: Selvom det de seneste to kampe er blevet til fem scoringer for AGF, har det offensive spil ikke ligefrem været prangende. Der var dog gode takter mod Silkeborg, hvor Felix Beijmo to gange kunne sparke bolden i kassen efter vakst opspil.

Samtidig må AGF efterhånden være Superligaens ukronede konge af dødbolde, og hvis Anderson og Links har skruet støvlerne ordentligt på søndag aften, er der gode muligheder for endnu flere dødboldsscoringer.

Gift Links i udebanetrøjen.
Foto: Kromborgfotos

Skaderne har endnu en gang serveret en god portion spilletid til unge Jacob Andersen, der formentlig kommer til at spille højre wingback i Felix Beijmos fravær. Jacob Andersen var allerede tæt på at score i de døende minutter i Silkeborg, og den energiske unge mand får nu formentlig muligheden for at vise sit værd.

FC Midtjylland: FC Midtjyllands sydkoreanske angriber har med sin seneste scoring mod FC Nordsjælland lagt sig alene i spidsen på topscorerlisten.

Cho var også på pletten senest FC Midtjylland gæstede Ceres Park, og med et relativt uprøvet AGF-forsvar uden hverken Beijmo eller Mølgaard skal Tingager og resten af forsvaret være opmærksomme på Superligaens topscorer. Mod Silkeborg var AGF-forsvaret i store dele af første halvleg hullet som en si, og det går ikke ustraffet hen mod FC Midtjylland og Superligaens topscorer.

Skader og karantæner

Skader:

AGF: Kevin Yacob, Benjamin Hvidt, Tobias Mølgaard og Felix Beijmo.

FC Midtjylland: Marrony, Kristoffer Olsson, Aral Simsir.

Karantæner:

AGF: Magnus Knudsen (Karantænefare: Gift Links og Jacob Andersen).

FC Midtjylland: Ingen (Karantænefare: Cho Gue-Sung og Sverrir Inga Ingason).

Bud på startopstillinger:

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Jensen-Abbew, Anker, Knoester – Andersen, Beck, Madsen, Kahl – Anderson, Bech – Mortensen.

FCM (4-4-2): Lössl – Gabriel, Ingason, Sørensen, Paulinho – Sørensen, Rømer, Gigovic, Osorio – Brynhildsen, Cho.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.