Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

AGF – FC København: Tæt på tre point til De Hviie


| Jonas Roulund |

FCK kom på besøg til en pivkold søndagskamp, hvor der forhåbentligt kunne lægges en dæmper på de aarhusianske bekymringer efter en måned uden sejre i Superligaen.

To mandskaber med vidt forskellige udgangspunkter mødte søndag aften op til vigtig Superligabold på et flot besøgt – og beklædt – Ceres Park.

CL-deltagerne fra FCK med ønsket om at generobre ligaens førsteplads. AGF med håbet om endelig at få rettet op på den seneste tids halvsløje spil og resultater.

Hansen var valgt før Bailey Peacock-Farrell i buret, mens et par gamle kendinge styrede modstandernes defensiv – Grabara og Diks var således begge med fra start for løverne.

Kunne AGF gøre Bayern München kunsten efter og hente en tiltrængt sejr?

Kampens forløb

På lægterne blev kampen indledt med et suverænt fyrværkeribagtæppe fra begge holds fans, som skabte en røgduftende sydlandsk stemning trods det køligt omfavnende danske efterårsvejr.

Pyroteknik på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

På banen ville spillet nok ikke gå under betegnelsen “festfyrværkeri” – faktisk var Nicolai Poulsen ved at skabe decideret gravkammerstemning med en frygtelig aflevering efter fem minutters spil.

Et udspil fra Hansen blev af Poulsen sendt direkte videre til københavnernes Elyounoussi – men den frie afslutning fra feltkanten gik heldigvis forbi.

Fem minutter senere måtte Mølgaard redde bolden på stregen, da FCK’erne sendte en høj bold i feltet, som blev farlig. Forhåbentligt kunne hjemmeholet få bedre fat herfra…

Og der blev taget fat – uden dog at udfordre Grabara i københavnermålet, og mens Knoester høstede halvlegens største klapsalver for en hæsblæsende glidende tackling var der i flere omgang optræk til FCK-scoringer. Hver gang – seks i alt – kunne Jesper Hansen dog ånde lettet op og se diverse afslutninger gå forbi eller over mål.

Således gik holdene til pause uden scoringer i en uskøn affære og med konklusionen om, at AGF endnu ikke havde løst deres offensive udfordringer.

2. halvleg

Anden halvleg blev indledt med mere gå-på-mod og energi fra hjemmeholdet. Mortensen var med det samme tæt på at komme igennem, og det efterfølgende hjørnespark endte for fødderne at Tobias Bech, som bragede bolden over mål. Så var vi da i gang igen!

Få minutter senere var det så Tingager, der blev farlig på et hjørnespark, men hovedstødet gik over. Iha, man kunne da næsten sidde og blive helt optimistisk på De Hviies vegne.

Og man havde noget at ha’ det i. Trykket mod Champions League-deltagerne var markant, og der var både nærgående frisparksforsøg, Bech-afslutninger, Knoester-hovedstød, og en masse Beijmo-indlæg at opleve i den følgende periode.

Det udmøntede sig så – med en kort afbrydelse af et par FCK-forsøg – i en AGF-scoring.

Og målscoreren var… JANNIIIII SERRA!

Janni Serra jubelscene på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Tyskeren blev sendt i dybden af Mortensen og udplacerede på dejligste vis Kamil Grabara, og så fik vi da en efterårseksplosion af de helt store – wauw, Aarhus, hvor det gyngede, så træerne omkring stadion tabte deres blade!

Men føringen til AGF gav så også en brat opvågning til FCK, som i den resterende del af kampen kom buldrende ned mod Hansens tætpakkede målfelt.

Og selvom De Hviie forsvarede sig bravt, så lykkedes det desværre til sidst for Rasmus Falk at udligne. Det lykkedes også Kevin Diks at tage sit andet gule kort i de døende minutter, men dette nåede desværre ikke at få indflydelse på kampen, og så sluttede det hele med en deler i Skoven.

Hvad vi lærte

Målmandskampen er fortsat åben. På en dag, hvor Jesper Hansen ikke imponerede nævneværdigt og i flere tilfælde så decideret usikker ud, når bolden var i luften, må vi konstatere at Peacock-Farrell fortsat er inde i billedet til en startplads i de kommende kampe.

Serra med selvtillid. Man ved det jo godt – angribere lever af mål, og når der først er lukket op for posen, så kan det give en selvtillid, der avler mere af det gode. Lad os håbe, Janni – som i dag sprudlede – kan bygge på herfra.

Kampfakta:

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C.

Tilskuertal: 15.018

Resultat: 1-1

73: Janni Serra (AGF).

90+2: Rasmus Falk (FCK).

Gult kort: Mats Knoester (AGF), Eric Kahl (AGF), Patrick Mortensen (AGF), Kevin Diks (FCK).

Rødt Kort: Kevin Diks, 2x gult kort (FCK).

Opstillinger:

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Knoester – Beijmo, Poulsen, Knudsen (88: Brandhof), Links (62: Kahl)– Bech (71: Serra), Anderson – Mortensen.

FC København (4-3-3): Grabara – Jelert, Vavro (78: Sørensen), Diks, Meiling – Lerager, Falk, Gonçalves (79: Oskarsson) – Bardghji (59: Achouri), Claesson, Elyounoussi (76: Larsson).

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle