AGF – Diósgyori VTK: 70 gode minutter var ikke nok til sejr


| Jonas Roulund |

AGF’s første testkamp i 2024 blev indledt mod syvendepladsen fra den bedste ungarske række, og Röslers drenge viste sig langt hen ad vejen klar fra årets start med mange velkendte dyder. Men et ungarsk comeback på ni minutter ødelagde festen.

Der er stadig godt en måned til årets første turneringskamp, men AGF’s Superligatrup er godt i gang med forberedelserne under sydens sol, hvor Marbella i disse dage lægger baner til en række hårde, fysiske tests og træningssessioner.

To testkampe er også indlagt i programmet på den første træningslejr, og her til aften mødte Aarhus-mandskabet så ungarske Diósgyori VTK. Dem mødte De Hviie også sidste år, hvor det blev til 1-1 på mål af Oliver Lund sent i kampen.

Enkelte spillere døjer med skavanker og er derfor på skånekost på den første træningslejr. Dette gælder Duelund (genoptræning efter operation), Knoester (blodansamling i ankel), Madsen (blodansamling i ankel), Mølgaard (forstrækning i baglåret), Hvidt (genoptræner efter korsbåndsskade) og Poulsen (lægproblemer), og der var stor rotation på banen i dag.

AGF holdfoto 2023
Foto: AGF.dk

Kampens forløb

AGF’erne kom ud til kampen mod de ungarske oprykkere med stor aggressivitet og et højt pres. Første mulighed landede for fødderne af Serra efter bare to minutters spil på oplæg af Andersen, men tyskeren fik ikke ordenligt ram på bolden.

Efter 20 minutter kom årets første scoring så. Og hvordan mon?

En dødbold, selvfølgelig!

Eric Kahl sendte et hjørnespark højt ind til Frederik Tingager midt i feltet, og langemanden headede fint kuglen i nettet. 1-0 til de blåblusede aarhusianere, og vi kan konstatere, at dødboldstakterne fra efteråret dermed fortsætter.

Frederik Tingager jubler efter en scoring.
Foto: Kronborgfotos

Herefter kom ungarerne lidt længere frem på banen og fik da også sendt et par afslutninger afsted mod Peacock-Farrells mål, men først afværgede nordireren og kort efter ramte bolden også AGF-stolpen.

I den anden ende havde Sauer en gylden mulighed for at spille sine medspillere frie, da en bold blev fanget i opspillet, men den unge AGF’er formåede ikke at distribuere bolden ud til hverken Bech eller Serra i en tre mod to-situation.

– Skyd for helvede, kunne man høre medspillerne råbe i situationen.

Mathias Sauer løber på banen.
Foto: Kronborgfotos

Det gjorde han så kort efter – med 36 minutter brød Kahl igennem og fandt Sauer med en flad skråaflevering. Den unge offensivspiller trykkede flot af og sikrede en 2-0 føring til pause.

2. halvleg

Efter pausen var det kun Akoto, som fik lov at fortsætte for De Hviie, men kampbilledet var det samme – hurtigt kom AGF til et indlæg, der voldte ungarerne problemer.

Uanset hvem AGF har på banen, så er det dog dødboldene, der er specialiteten.

Tobias Anker sendte således et hjørnespark fra Links i nettet efter 54 minutters spil efter samme opskrift som Kahl-Tingager-konstellationen i første halvleg.

Tobias Anker ser glad ud, efter at have fået sin debut i AGF's 1-0 sejr over Lyngby, 27. august 2023
Foto: Matti Kronborg

Lige da man sad og tænkte, at ungarerne ikke havde mere at skyde med, så brød de igennem i en flot afviklet omstilling, hvor DVTK’s venstre kant, Elton Acolatse, trak ind i banen og fyrede af fra feltkanten uden chance for Hansen. 3-1 efter 71 minutters spil.

Kort efter blev det endnu værre, da Mads Emil Madsen tabte bolden i opspillet og efterfølgende begik straffespark. Det blev sendt i kassen af Acolatse, som også var på spil få minutter tidligere. Pludselig var føringen skrøbelig trods en overbevisende indsats frem til det 70. minut…

Og ondt blev værre to minutter senere. Et indlæg blev flot headet i kassen og så stod der 3-3. Et comeback på bare ni minutter var en realitet, og et tydeligt rystet AGF-hold måtte hanke op i hinanden herfra for at jagte føringen på ny.

Det lykkedes ikke, og så måtte man gå slukørede fra banen, på trods af en ganske godkendt indsats i dagens første 70 minutter.

Hvad vi lærte

Bech-Andersen-konstellationen har potentiale. Første halvlegs højdepunkt var samarbejdet mellem Tobias Bech og Jacob Andersen, som med lækre kombinationer og stort energiniveau ofte udfordrede og satte medspillerne i scene. Her er potentiale for en fremtidig succesduo. 

Kristensen køres i stilling. Udover unge målscorer-Sauer og velspillende Andersen, så var det spændende at se Mikkel Kristensen fra start ved siden af Tingager i bagkæden. Endda med god succes. Måske for tidligt at lægge noget i det, men det kan da være et tegn på, at man vil forsøge at bringe ham mere i spil i det kommende halvår.

En ny “wingbach” er et friskt pust. Nyindkøbte Tobias Bach kom ind i anden halvleg og leverede både hæl og tå. En interessant nyerhvervelse, som kan give lidt ekstra konkurrence til flere positioner.

Kampfakta:

Spillested: Marbella Football Center, Finca El Potril s/n Urb. La Quinta Golf – 29670 San Pedro de Alcántara (Marbella) Spanien.

Resultat: 3-3

20: Frederik Tingager (AGF)

36: Mathias Sauer (AGF)

54: Tobias Anker (AGF)

71: Elton Acolatse (DVTK)

78: Elton Acolatse (str) (DVTK)

79: Argiris Kampetsis (DVTK)

Opstilling:

AGF (3-4-2-1): Peacock Farrell (45: Hansen) – Akoto (62: Callø), Tingager (45: Anker), Kristensen (45: Beijmo) – Kahl (45: Links), Brandhof (45: J. Bech), Knudsen (45: Madsen), Andersen (45: Bach), Sauer (45: Anderson), T. Bech (45: Bjur) – Serra (45: Mortensen)

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.