Foto: Hjørringgaard Photo

AGF brugte færrest egenudviklede spillere i 23/24-sæsonen


| Jonas Roulund |

Frederik Emmery, Luka Callø og Jacob Andersen har vist sig flot frem – men kun i få minutter i den netop overståede sæson. AGF indtager dermed sidstepladsen på listen over spilletid til egenudviklede spillere i Superligasæsonen 2023/2024.

Der opgraderes i disse år gevaldigt på talentfronten i AGF. Et nyt akademi er på vej på Fredensvang, mens der er indgået samarbejde med El Cambio i Uganda, hvorfra vi i de kommende år vil se spillere strømme op og prøve sig af i Aarhus.

Men lige nu – der indtager AGF en klar sidsteplads over spillere anvendt i sæsonen, som er egenudviklede.

Luka Callø AGF-FCN
Foto: Hjørringgaard Photo

Egenudviklede spillere defineres som spillere, der har været tilknyttet klubben fra de var 15 år og seks år frem. Mikael Anderson og Mikkel Duelund tæller dermed ikke med, selvom de trådte deres barndomsstøvler i AGF.

Ifølge Tipsbladet er FC Nordsjælland ikke overraskende den klub, der har brugt flest egenudviklede spillere, mens FCM og Hvidovre IF følger trop.

Frederik Emmery med nr. 47 i sin debut for AGF mod Silkeborg d. 16. maj 2024
Frederik Emmery (Foto: Matti Kronborg)

I bunden finder vi AGF, mens Viborg FF og Brøndby IF indtager 11. og 10. pladsen.

Salgene af TK og Daghim spiller selvfølgelig ind i målingen, da særligt TK med garanti havde trukket brugen af egenudviklede spillere en hel del op.

Thomas ‘TK’ Kristensen nåede at spille 526 minutter for De Hviie, mens Callø har 186 minutter, Andersen har 836, Sauer har 34, Hvidt har et enkelt, Daghim fik 12 og Emmery nåede 16 minutter i sæsonen 23/24.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.