Foto: Kronborgfotos

AGF – Brøndby IF: Dødboldsdrengene tog første stik


| Jonas Roulund |

Efter weekendens optur mod FCK skulle første af to kvartfinaleslag stå på det frysende, halvt opgravede Ceres Park torsdag aften. Her skulle endnu et kapitel i historien om arvefjendeopgørene skrives, og hvilket et, det blev.

Pokalen er vigtig i AGF – men det er den også i Brøndby, der kom formstærkt ind til pokalkampen i Aarhus. To mandskaber med store historier og traditioner – nu bragede De Hviie sammen med De Gule i pokalturneringen for første gang siden 1996.

Banen var rykket tæt på C-tribunen, Rösler havde rykket rundt på sine spillere og sendt folk som Anderson, Peacock-Farrell og Serra i startopstillingen, og så kunne opgøret ellers tage fart!

Kampens forløb

De Hviie startede stærkt ud mod et afventende Brøndby-mandskab på den frostklare aftenbane i Skoven.

Andersens lange indkast, Tingagers tværafleveringer og Links’ dribleture skabte i flere omgange optræk til muligheder i de første ti minutters tid, hvor statistikkerne i den grad talte med aarhusiansk dialekt: Fem afslutninger, to hjørnespark og en ganske positiv boldbesiddelse til AGF.

Jacob Andersen i kamp mod Brøndby IF.
Foto: Kronborgfotos

Men det var nu alligevel gæsterne, der kom til aftenens første store chance. Her blev Ohi spillet helt fri i feltet, men bragede bolden over mål. Puha – et varsel om, at man ikke kan hvile på laurbærrene i et pokalopgør.

Herefter gik der lidt stilstand i den indtil kort før pause.

Først blev Serra nedlagt et godt stykke oppe på brøndbyernes banehalvdel – frispark og Beijmo ved bolden. Et lækkert indlæg fra svenskerens flødefod blev afvist i første omgang, men bolden havnede i ingenmandsland midt i feltet, hvor førnævnte Serra dukkede op og bankede kuglen i nettet! Wehuu – 1-0 til De Hviie! 

Janni Serra fejrer en scoring på Ceres Park.
Foto: Laura Hjørringgard

I samme spilstop kom så også et lille hak i tuden – formstærke Mølgaard måtte lade sig udskifte med en skade, og Akoto blev bragt ind i stedet.

1-0 holdt, og så kunne man stå i pausens pølsekø og lune sig lidt ved tanken om Jannis mål.

2. halvleg

AGF lagde igen godt fra land, da mandskaberne indtog græstæppet efter pausen, men atter var det Brøndby, der kom til halvlegens første store chance. En afslutning fra distancen gik således på stolpen efter 52 minutter.

De Hviie svarede kort efter igen, da en Brøndby-offsidefælde glippede, hvilket gav Gift Links en gylden mulighed for at fordoble føringen – men ak – sydafrikaneren var kold som vintervejret på den ringe måde og sparkede helt skævt.

Og så skete det… Endnu en dødbold til AGF – og wauw, hvor kan De Hviie udnytte dem for tiden! Links’ indlæg lå perfekt til Frederik Tingager, som på lækker vis headede bolden i mål med pandebrasken – 2-0 til hjemmeholdet!

Frederik Tingager scorer på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Generelt virkede gæsterne pænt slukkede i dag, hvor AGF’erne kom med mest intensitet i alle facetter af spillet – og det endte da også med at være nok til at bringe sejren i hus – De Hviie tog første stik med 2-0, og nu skal avancementet sikres på Brøndby Stadion på søndag!

Hvad vi lærte

Rösler har en plan. Og en til. Og en til… Tyskeren bliver ved med at overraske i dette efterår/denne vinter, og igen i dag havde han rystet posen på ret så uforudsigelig vis. Serra fra start frem for topscorer-Mortensen gav succes, mens Madsen og Knudsen begge to var bænket – med en fint spillende – og hårdt arbejdende – Brandhof som erstatning. Respekt til Uwe for at blive ved med at se nye muligheder i sit hold – og at have succes med det.

Dødboldseksperterne fra Aarhus af – lålelålelå! De bliver ved! FCK-kampen gav os dødboldsdynamit, og jeg skal love for, at det fortsatte i dag. Hver gang De Hviie fik hjørnespark eller frispark gik der et sus gennem stadion, og vi fik da også to mål efter frisparksindlæg her til aften. Kudos for at dyrke sine spidskompetencer!

Kampfakta:

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C.

Tilskuertal: 9.869

Resultat: 2-0

42: Janni Serra

65: Frederik Tingager

Gult kort: Nicolai Poulsen (AGF), Daniel Wass (BIF).

Opstillinger:

AGF (3-5-2): Peacock-Farrell– Mølgaard (43: Akoto), Tingager, Beijmo – Andersen, Brandhof, Poulsen, Anderson (75: Knudsen), Links (75: Kahl) – Bech (55: Mortensen), Serra (75: Sauer).
 
Brøndby IF (3-4-3): Pentz – Tshiembe (69: Sebulonsen), Alves, Rasmussen – Klaiber (86: Lauritsen), Wass (78: Evjen), Greve (69: Radošević), Divkovic – Omoijuanfo (45: Suzuki), Kvistgaarden, Vallys.
 

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.