Foto: KSDH.dk

27 sager om vold og forsøg på vold mod politifolk efter BIF-AGF


| Jonas Roulund |

AGF-fans og politi blev angrebet af voldsparate Brøndby-fans efter kampen på Vestegnen i søndags. Københavns Vestegns Politi kan nu sætte tal på voldssager mod politiet i forbindelse med urolighederne.

Der var i alt 27 tilfælde af vold og forsøg på vold mod politifolk efter kampen mellem Brøndby og AGF i søndags. Politiet efterforsker desuden en række voldssager mod andre fodboldfans.

Efter kampen blev AGF’s fans, som planlagt, tilbageholdt på Brøndby Stadion i en kort periode. Da de cirka en halv time senere skulle forlade stadionet med bus, blev de angrebet af uromagere og måtte søge tilbage til stadionet for beskyttelse. Det var først efter flere timer, at de kunne forlade området.

Læs også: AGF-fans blev angrebet af maskerede Brøndby-tilhængere: – Vi er på vej hjem i sikkerhed nu

Også AGF’s spillere var forhindret i at forlade Brøndby Stadion i en længere periode på grund af urolighederne.

Tre personer blev anholdt ved Brøndby Stadion i forbindelse med aktionen. Men som beskrevet tidligere, pågår der nu en efterforskning af episoderne, blandt andet baseret på overvågningsvideo, og flere anholdelser forventes i den nærmeste fremtid.

– Vi har forståelse for, at mange fodboldfans havde stærke følelser i går i forbindelse med afgørelsen af det danske mesterskab – men at angribe fredelige fans og begå vold mod politifolk er helt uacceptabelt,” siger politiinspektør Tenna Wilbert i en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.