Skip to main content


Foto: AGF.dk

Transferanalyse: God bredde i truppenTransfervinduet er smækket i, og forårssæsonen er under en måned væk. Det giver tid til at evaluere på et transfervindue uden den store aktivitet og se frem imod den kommende forårssæson. 

Transfervinduet i januar har aldrig været kendt for at kaste mange transfers af sig. Vinduet ligger midt i sæsonen, og selvom der er pause i Superligaen, er det sjældent at der sker store udskiftninger i trupperne. Det var heller ikke tilfældet i år, hvor to nye ansigter er kommet til klubben.

Eric Kahl og Jonas Jensen-Abbew i duel.
Foto: Kronborgfotos

Anderson er blevet hjemme

AGF har brugt transfervinduet på at forstærke sig på to positioner. Samtidig er det lykkedes at holde på en af klubbens store profiler i form af Mikael Anderson. Den islandske midtbanespiller har været en eftertragtet herre, og AGF modtog flere bud fra både Belgien og Italien, men den 25-årige midtbanespiller er stadig en del af byens hold. 

Mikael Anderson ser fokuseret ud mod Lyngby, d. 27. august 2023
Foto: Matti Kronborg

Stig Inge Bjørnebye har som nævnt hentet to spillere ind til AGF-truppen. 21-årige Jonas Jensen-Abbew, der gør sig i midterforsvaret, hvor AGF har været tyndt besat i efteråret. Han blev hentet i FC Nordsjælland på transfersvinduets sidste dag. Det andet nye ansigt er 20-årige Tobias Bach. Han er hentet i FC Fredericia og er lidt af en altmuligmand. En alsidig ung mand, der både kan spille i højre og venstre side af banen. 

Det er tydeligt, at Stig Inge Bjørnebye har forsøgt at lappe de huller, der har været i efterårssæsonen og samtidig formået at hente to unge spillere, der på sigt kan gå ind og blande sig i startelleveren. 

I den anden ende er der kun blevet sagt farvel til en spiller i førsteholdstruppen. Zach Duncan har skiftet byens hold ud med amerikanske Memphis 901 efter en turbulent tid i Aarhus, der i høj grad var præget af skader. 

Zach Duncan i interview.
Foto: AGF TV

Et overskueligt kampprogram

Et tilbagevendende problem i efterårssæsonen var skader. Især det centrale forsvar var hårdt ramt, hvor svenske Felix Beijmo flere gange måtte vikariere for sine skadede holdkammerater i midterforsvaret. På trods af skader sluttede efteråret på fornem vis med en plads i semifinalen i pokalturneringen og en stime på syv ubesejrede kampe i Superligaen. 

Kigger man frem mod forårets kampe, er der da også god grund til optimisme. Vintertransfervinduet er blevet brugt på at øge bredden i truppen og tager man et kig på det kommende kampprogram møder De Hviie både Vejle og Hvidovre. Superligaens to dårligst placerede hold.

Kun en af de seks kampe er mod et bedre placeret hold, når AGF den 25. februar hjemme tager i mod FC Midtjylland. Derudover vender Mikkel Duelund tilbage fra skade. Mens Mads Emil Madsen forhåbentlig kan spille med igen for fuld styrke efter en længerevarende skade i efteråret.

Mikkel Duelund får debut får AGF.
Mikkel Duelund fik debut, da AGF spillede 1-1 mod SIF. (Foto: Matti Kronborg)

AGF åbner forårssæsonen den 19. februar i Nørreskoven på udebane mod Vejle, hvor vi forhåbentlig får et glimt af de nye ansigter.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle