Skip to main content


Foto: Matti Kronborg

Reportage: En råkold mandagsfest i RandersDet var koldt og blæsende. Det var ujævn bane, og det var Randers. Men det var også top-seksmuligheder, krigerkamp og knap 2000 AGF-fans i kulissen. Det var Superligaens 21. spillerunde og en awaytur til Cepheus Park. Kom med på det, der blev en smuk rejse ind i det forjættede land!

Mandag aften skulle slaget stå. Mod lillebror fra Randers. En kamp, der kunne sikre os top seks. Men også en kamp, man var pænt nervøs for. Randers har det jo med at drille De Hviie, og de sætter sig altid voldsomt op til lokalopgøret.

Da alle andre SL-kampe var færdigspillet, kunne vi gå ind til kampen med okay ro i sjælen.

– Uafgjort kan være fint nok i dag, og så må vi gøre det færdigt på hjemmebane mod OB, siger min øldrikkende medfan på bussædet ved min side.

Man kender godt til resultaterne fra tidligere besøg hos de østjyske rivaler fra Kronjylland, og det er bare et sted, der altid er træls at besøge. Jeg har dog selv en god tro på en smal sejr, selvom AGF ikke spiller smuk fodbold for tiden.

– Mit bud er en 1-0 sejr efter en dødbold, og så kan vi gå ind til OB-kampen uden nerver, siger jeg med vanlig optimisme.

Vi har placeret os midt i en af fanklubbens lune busser, og stemningen er god. AGF kan kvalificere sig til Mesterskabsslutspillet for tredje gang på fire år, og selvom spillet ikke har været prangende indtil videre, så emmer det af spænding og positivitet blandt de hvidklædte AGF-fans.

Passionen 

Efter en hurtig bustur marcherer vi i samlet flok mod Cepheus Park. Lad trommerne buldre. Det her bliver en krig!

Fans på awaytur
Fans på overskyet awaytur. (Foto: Clovis Lukunku)

Vi entrérer stadion, og fodboldenergien bobler i vores blod. Aarhus’ fans kan bare noget helt særligt. Gruppefølelsen, krammerne, grinene og de småironiske kommentarer om AGF’s udvikling giver bare noget særligt til sjælen.

Der er passion for alle pengene. Trommerne starter, sangene begynder, og alt lader op til en flot aften på trods af, at vi står på et stadion i Randers, hvor der bestemt ikke er gjort noget for at forberede banen til fodbold…

Det, vi ser inden kampstart, er rendyrket passion. Passion for Aarhus. Passion for fodbold. Passion for fællesskab. Der råbes optimistiske bud på resultatet, og der skåles og klappes for at holde varmen. Let’s fucking go!

Stemningen 

Tradition tro, synges spillerne ind med hver deres sang, og man kan se, at de ved, hvor meget en sejr vil betyde.

Båndet mellem spillere og fans bliver stærkere i disse minutter, og hele indledning på kampen er vanvittig. Fyldt med krudt og kanel! Herefter falder tingene lidt til ro, men igen er det bare imponerende at være en del af Aarhusslænget sådan en aften. Der synges og klappes gennem hele halvlegen og randrusianerne overdøves totalt!

– Nåh, skal vi ud og se, om de kan lave stadionplatter i Randers?, spørger min kammerat, men i samme sekund eksploderer fanafsnittet i eufori!

Poulsen sætter sig igennem på midten, hvorefter Duelund på sublim vis gør det til 1-0 til AGF. Vanvittig ekstase, jubelbrøl og folk vælter fra sæderække til sæderække i en lykkerus. Det er eddermame en fed måde at gå til pause!

I pausen opstår selvfølgelig lange køer, fordi man skal forsyne sig med øl, så der er flere kræfter til at råbe i anden halvleg og forhåbentligt hjælpe holdet med at top seks kommer i hus i fjendens lejr.  

Selvforståelsen

– Top 6 vil være mega vigtig, siger jeg i den lange pølsekø, hvor snakken går lystigt oven på Duelunds klassemål. Det vil betyde rigtigt meget, fordi det handler om vores selvrespekt i forhold til den klub, vi er. Lykkes top 6, så vil det få de rivaliserende fans til omsider at trække deres hånlige ord og fordomme om AGF i sig igen.

Vi vil være en del af toppen af dansk fodbold. Og det kom vi jo så heldigvis efter en fantastisk Mortensen-scoring og et rødt kort til Randers i 2. halvleg. ‘

– Randers i røven!, lyder tydeligt ud over Cepheus Park, og det er en kæmpe forløsning, da dommeren endelig fløjter af efter en typisk hektisk AGF-afslutning på kampen!

Vi er simpelthen klar til Mesterskabsslutspillet efter en rædderlig sæson i 2021/2022, og nu kan vi pludselig skimte medaljekampen!

Uden for stadion runger GF-sangene fra øst og vest, og bilerne dytter og fejrer sejren. Jeg smiler. Alle smiler. Undtagen dem fra Randers. De Hviie har alligevel gjort det. På trods af halvskidt spil og masser af kritik, er vi nu en del af toppen af dansk fodbold.

Man kan nu se frem til flere fede kulisser og kampe, hvor man skal prøve sig af mod de bedste hold. Stemmen er helt opbrugt, fordi man har råbt og larmet så meget og har givet den hele armen, men det er det hele værd!  

Mine damer og herrer. Kære Aarhus og alle GF-fans.

Vi ER I TOP 6!!! 

Iagttagelser og betragtninger: Clovis Lukunku

Tekst: Jonas Roulund

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle