Skip to main content


Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos

Jacob Andersen efter U21-landsholdsdebut: – Det var et utroligt stort øjeblik


| Jonas Roulund |

Jacob Andersen fik debut for U21-landsholdet i den netop overståede landskampspause, og den unge Galten-mand ser nu frem til at fortsætte den positive udvikling i AGF.

Jacob Andersen har fået spilletid i alle Superligakampe i denne sæson, og forleden blev det så også til debut for det danske U21-landshold. Den unge Galten-dreng er godt kørende, men holder benene solidt plantet i den jyske muld. Kun ved hårdt arbejde og tro på tingene, kan drømmene forløses.

– Han fortjener alt, hvad der kommer hans vej. Han arbejder hårdt hver eneste dag, og jeg er meget glad på hans vegne, siger Uwe Rösler om sin unge wingback, der fik AGF-debut tilbage i maj 2021 som bare 17-årig som indskifter mod FC Midtjylland i et 4-0 nederlag.

Siden da er der sket meget, ikke bare for Andersen, men for hele klubben, og holdets positive udvikling og forstærkninger er noget, der hjælper talentet fremad og skubber til udviklingen.

– Det er fedt at have en mand som Felix Beijmo at læne sig op ad. Jeg føler vores relation er rigtig god og kan altid komme til Felix, hvis jeg har brug for råd. Det kan være i forhold til min positionering eller spillet fremad banen. Han er rigtig god at lære fra, fortæller Andersen, som skiftede til AGF fra samarbejdsklubben Galten FS som ni-årig.

Jacob Andersen råber.
Foto: Kronborgfotos

Nu er han oppe på 33 optrædener for seniormandskabet fra Fredensvang, og det er ikke gået upåagtet hen.

Efter både at have optrådt for U18- og U20-landsholdet, fik Andersen i sidste uge debut for u21-landsholdet i en EM kvalifikationskamp mod Tjekkiet.

– Det var et utroligt stort øjeblik for mig og for min familie. Det er noget, man går og drømmer om, så det var utroligt stort at kunne repræsentere ens land, fortæller Jacob Andersen til KSDH.dk.

Han havde selskab af Tobias Bech og Jonas Jensen-Abbew, hvilket gav lidt ekstra tryghed, når man var afsted med en ny gruppe for første gang.

– Det er altid dejligt at have nogle med, man kender, når man er ny. Så kan man altid lige tage fat i dem, hvis man er i tvivl om noget. Generelt var det bare utroligt fedt. Det er altid dejligt at blive udtaget til landsholdet, og det er en mega fed trup og nogle gode gutter, siger Andersen.

Opgøret mod Tjekket endte med en imponerende 5-0 sejr til Danmark, der nu topper kvalifikationsgruppen.

En Aarhus-fyr på grønsværen

Med al denne succes – både personligt og for holdet – kan man let begyndte at slække lidt på tingene, men det scenarie gør GF’erne en dyd ud af at undgå.

– Jeg prøver at holde benene solidt plantet på jorden og gøre mine ting. Jeg arbejder hårdt, og så skal mulighederne nok komme, er jeg sikker på, siger Jacob Andersen.

Jacob Andersen driver bolden fremad.
Foto Kronborgfotos

Søndag venter Silkeborg IF så i Superligaen. Nummer to mod nummer tre på et udsolgt Ceres Park. Lige en kamp for Andersen.

– Jeg er spændt på at komme tilbage til Superligaen. Jeg håber, vi kan komme ud med en masse energi og godt spil, så vi kan jagte de tre point. Det betyder utroligt meget med opbakningen på lægterne. Vi kan høre og mærke dem nede på banen, så det giver noget ekstra energi. Der er også mange af mine kammerater på lægterne, og det er specielt som Aarhus-fyr at være nede på banen, men også mega fedt, siger AGF’s 20-årige wingback.

Han har kontrakt med De Hviie til sommeren 2028. Opgøret mod Silkeborg fløjtes i gang klokken 14 søndag den 15. september.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle