Gift Links, AGFs nye sydafrikaner

Video: Mål af Gift Links - AGFs nye sydafrikaner

AGF-direktør Jacob Nielsen kunne søndag d. 1. september 2019 i kølvandet på AGFs sejr over Esbjerg afsløre overfor sponsorer og medier, at man har hentet forstærkninger til angrebet i form af den sydafrikanske Gift Links. Den 20-årige "Bafana Bafana"-spiller er venstrefodet, og kan foruden den foretrukne plads som venstre wing angiveligt også gøre sig på på den offensive midtbane og som højrefløj.

Forventningerne til Gift Links er allerede til at tage og føle på her i Smilets By. Iflg. Jacob Nielsen har De Hviiie nemlig betalt et højt beløb, "i aarhusiansk målestok" som direktøren sagde om transferprisen, og herudover har også sportschef Peter "PC" Christiansen talt i særdeles positive vendinger om den nye kantspiller i AGF.

"Links' talent er uomtvisteligt. Han er en rigtig dygtig dribler og han spiller - på trods af sin forholdsvise unge alder - med stor modenhed. Han er en eksplosiv spiller og kan være meget direkte i sit spil, og så behøver han meget lidt plads omkring sig på den sidste tredjedel af banen, hvor han kommer til at give os endnu en offensiv dimension", fortalte sportschef i AGF, Peter Christiansen om den nye AGF'er og tilføjede:

"Nu skal Gift lige lande i Aarhus, men vi forventer ikke nogen stor og lang tilvænnings-periode for ham. De sydafrikanere, jeg har spillet og arbejdet med tidligere, har været lette at integrere, og deres positivitet, ydmyghed og store passion til spillet er smittende hele vejen rundt".

Ankomsten af Links i AGF vil unægteligt få mange garvede 'GF-fans til at tænke tilbage på Links' landsmand, den nu 40-årige Josta Dladla, som tilbage i 2002-2004 tørnede ud for AGF i Superligaen. Her scorede Dladla i alt 9 mål i 62 kampe for AGF. Dladla blev måske mest kendt i AGF for sin debutkamp, hvor AGF slog Viborg med 4-3, og hvor Dladla modtog et gult kort af kampens dommer for at stille sig med foden på bolden og gøre honnør til en Viborg-back, inden han sendte ham ud efter pølser. Senere i sin AGF-karriere gjorde Dladla sig i øvrigt også bemærket ved at gemme sig bag reklameskiltene på Aarhus Stadion efter en af sine scoringer.

Dladla var på mange måder et underholdene indslag i den hvide trøje, og vi kan kun håbe at Gift Links kan levere samme underholdning - og gerne lidt flere mål.

I målvideoen herunder, med Gift Links som hovedperson, kan du se smagsprøver på, hvad der forhåbentlig er i vente, når Links tiltræder i den hvide trøje. Først i videoen får man en smagsprøve på Links' evner fra 11-meter pletten, da han scorer med stor sikkerhed med et velplaceret straffespark for Sydafrika mod Uganda. Herudover indeholder den fem minutter lange målvideo også beviser på Links' hurtighed og målfarlighed i kampe for Cape Town City i den sydafrikanske liga.

Nyd Links-målene i videoen her:

 

Og så runder vi lige af med lidt guf til Football Manager-nørderne blandt vores læsere. Her ses nemlig Gift Links' data i FM2019 pr. juli i år: