Tobias Sana er trådt i karakter for AGF (foto: Jesper Zacho)

Tobias Sana: - Point i næsten hver kamp giver selvtillid

Tobias Sana er trådt i karakter for AGF på det seneste, og han fortæller nu om den positive fremgang under David Nielsen og sit personlige venskab med angrebsmakkeren Mustapha Bundu.

Det var en spændende transfer, da AGF d. 8. juli 2017 kunne præsentere Tobias Sana i den hvide trøje. Den 28-årige svensker med det gigantiske, men dog uforløste potentiale, var efter en tid i Ajax og Malmö FF nu endt hos De Hviiie, hvor han skulle være med til at føre AGF på rette spor under Glen Riddersholm.

Pointene udeblev dog for Tobias Sana og resten af AGF-mandskabet, som havde et rigtig svært efterår i Superligaen der kulminerede med en trænerfyring af Glen Riddersholm.

 

Sana: - Vi blev let revet fra hinanden

Tobias Sana var dog glad for, at Glen Riddersholm var i AGF, da han blev hentet til klubben, men han fortæller også, at attituden har ændret sig på hele holdet efter David Nielsen er blevet tovholder på projekt Det Nye AGF:

”Glen var en fantastisk træner. Ham og Lars Friis var rigtig gode til at sprede glæde, og som ny spiller var man velkommen med åbne arme. Men nu får vi point i stort set hver kamp, og det giver selvtillid. Og nu er vi tættere på hinanden som hold. Tidligere blev vi let revet fra hinanden, når der var modgang, men det føler jeg ikke nu”, lyder det fra Tobias Sana i det spændende interview med Stiften.dk.

 

Mærkbar fremgang under David Nielsen

Især i kampen mod FC København, kunne Tobias Sana mærke, at der var en væsentlig forskel på det hold, som han spillede på under Glen Riddersholm i efteråret, og David Nielsens AGF-hold:

”Mod FC København kunne jeg se i alles øjne, at vi ville gå efter at udligne, da de scorede. Og vi var ualmindeligt tæt på. Tidligere havde vi ikke den attitude, så havde vi tabt med endnu et mål. Man skal huske på, at vi har lukket to mål ind i fem kampe i foråret. Før lukkede vi jo nærmest 25 mål ind på fem kampe”, lyder det fra den svenske teknikker.

 

Sana ser Bundu som en bror

Tobias Sana der i foråret har været en af AGF’s bedste spillere, fortæller også i avisen, at han har fået et unikt bånd til Mustapha Bundu, som han har dannet angrebsmakker med i de seneste Superliga-kampe.

"Jeg ser Bundu som min bror. Han er afrikaner ligesom jeg - min far er fra Afrika. Vi er venner uden for banen. Vi spiser sammen og laver en masse sammen. Hvis du ser på Östersunds FK (der gik videre fra gruppespillet i Europa League, red.) så er årsagen til deres succes, at de er som en stor familie. Jeg ved det, fordi jeg har et par venner deroppe. Alle kan tale med alle. De går i biografen sammen og gør alt muligt sammen. Og det er dét, Bundu og jeg også gør. Og vi kan mærke det bånd på banen. Når man klikker uden for banen, så kan man ofte mærke det på banen. Det tror jeg på, siger Tobias Sana til Stiften.dk.

Tobias Sana og Bundu skal i aktion senere på dagen, når AGF kl 19.00 møder OB i Odense.