Optakt: AGF - FC Midtjylland (søndag d. 24/2 2019)

AGF møder FC Midtjylland søndag d. 24. februar kl. 16:00 på Ceres Park. Læs optakt til kampen mod FCM her.

Søndagens opgør mellem AGF og FC Midtjylland er en særdeles betydningsfuld kamp for begge mandskaber. Mens AGF kæmper for at skrabe nok point sammen til en Top 6 placering efter 26. spillerunde, har de regerende mestre fra FCM ikke plads til at smide point, hvis man vil holde kort snor i FCK i toppen af rækken.

AGF er startet forårssæsonen ud i glimrende facon med flotte præstationer og 2-0 sejre over Esbjerg og Sønderjyske. Særligt defensiven har været iøjnefaldende i foråret indtil videre, hvor partnerskabet Tingager/Backman så ud til at fungere strålende, lige indtil Tingager gik i stykker efter få minutter på den miserable bane i Haderslev i fredags. 

Frederik Tingager, som fortjent blev kåret som Man of The Match i sin debutkamp mod Esbjerg, måtte udgå fra fredagens kamp mod SønderjyskE efter bare 15 minutters spil. Skadens omfang er endnu ukendt, men det forlyder, at Tingager allerede nu træner på græs.

Cheftræner David Nielsen ser på Tingagers skadesudvikling som "opløftende", men om Tingager bliver klar til søndagens opgør står endnu ikke klart.

 

Lunding har grebet chancen på 1. holdet

Vinterpausens træningslejr i Portugal bød på masser af presspils-træning, som ser ud til at have båret frugt allerede i de første to kampe. Herudover gav turen til Portugal endvidere de unge talenter i førsteholdstruppen muligheden for at vise sig frem. Det gjorde særligt Kasper Lunding og Alexander Ammitzbøll med bravur, hvor førstnævnte har bidt sig fast i startopstillingen i de første to kampe.

Lunding startede inde mod både EfB og SønderjyskE, hvor han i begge kampe blev skiftet ud i 2. halvleg, mens Alexander Ammitzbøll indtil nu har måtte tage til takke med en plads på bænken.

Patrick Mortensen fik også åbnet sin målkonto hos De Hviiie med et vidunderligt mål fra distancen i Haderslev, og nu venter vi blot på, at Mortensen også får sat mål ind på kontoen på Ceres Park.

 

Dino Mikanovic har forladt AGF

Den kroatiske højreback, Dino Mikanovic, skiftede i denne uge AGF ud med FC Kairat Almaty fra Kazakhstan, og får derfor ikke flere end de 106 kampe i AGF-trøjen, som det nåede at blive til.

Alexander Munksgaard er manden der skal erstatte Dino på pladsen, hvilket han da også allerede har gjort i de første to kampe med stor succes. Dinos afsked med klubben, får dog ikke Munksgaard til at hvile på laurbærrene, nu hvor den største konkurrent til pladsen i startopstillingen er væk:

"Det handler om at have hovedet med hele vejen. Jeg har et mål om at komme rigtig langt med den her klub, ligesom jeg har store mål for min egen karriere, og derfor handler det om at vinde hver eneste gang, jeg går på banen, og om at være den bedste udgave af mig selv til hver eneste træning. Det er det, der skal til, og det ved jeg af erfaring. Derfor kommer jeg heller ikke til at slække på noget som helst. Jeg kommer ikke til at læne mig tilbage. Det er der ikke råd til", siger Munksgaard til Stiften.dk.

 

AGF - FCM statistik

Formstærke FC Midtjylland har vundet deres fem seneste kampe i Superligaen, og er ligaens bedste hold til at omsætte dødbolde til mål. Hele 20 af FCMs 53 mål er scoret på dødbolde, heraf ni på hjørnespark. AGF har givet i alt 130 hjørnespark væk i sæsonen, næstflest af alle hold, men har kun givet to mål væk på hjørnespark*. 

Ser vi på klubbernes seneste mange indbyrdes kampe, har FCM da også statistikkerne med sig mod AGF. I de seneste 12 kampe mellem AGF og FCM i Aarhus, har gæsterne scoret mindst ét mål, og samtidigt har AGF kun vundet 2 af de seneste 13 Superliga kampe mod FCM. Begge blev vundet d. 4. december i 2015 og 2016, hvor AGF i 2015 vandt en 2-1 hjemmesejr på Ceres Park, og i 2016 en 1-0 sejr i Herning (målet scoret af Alexander Juel Andersen).

AGF – FCM er blevet spillet 23 gange tidligere i Superligaen. AGF har vundet 11 gange, FCM 8 gange og fire er endt uafgjort.

Det første opgør tidligere på sæsonen mod FC Midtjylland endte i en nulløsning, hvor Jovanovic blev dagens helt hos De Hviiie, da han snuppede et straffe fra Jakob Poulsen.

 

Superliga stillingen efter 22. runde

 * Kilde: Oddsforum.dk