AGFs nye højreback. Kevin Diks, præsenteres i Den Hviiie Trøje. (foto: AGF.dk)

Officielt: AGF lejer højreback Kevin Diks i Fiorentina

AGF har netop gjort det officielt. AGF lejer Kevin Diks for ét år hos italienske Fiorentina, som KSDH.dk kunne breake tidligere på dagen.

Alexander Munksgaard får nu konkurrence på pladsen som højreback, og David Nielsen får flere forsvarsstrenge at spille på, efter AGF i dag har lejet den 22-årige Kevin Diks i Martin Jørgensens gamle klub, Fiorentina.

"Kevin er en spiller, vi har fulgt på afstand længe i AGF. Han har - trods sin unge alder - allerede god erfaring fra topklubber i Holland og Italien, fra de hollandske ungdomslandshold, samt de europæiske klubturneringer. Kevin spiller primært højre back, men kan også løse opgaver på andre forsvarspositioner i andre formationer. Så han giver cheftræner David Nielsen nogen andre strenge at spille på og øger konkurrencen i de bagerste kæder", siger sportschef i AGF, Peter Christiansen, til klubbens hjemmeside.

PC fortæller endvidere, at Diks har været plaget af en skade i opstarten til den nye sæson i Støvlelandet, som dog ikke bekymrer den sportslige stab på Fredensvang.

"Han bærer en mindre skade med sig til Aarhus. Men vores dygtige sundhedssektor har tjekket ham grundigt igennem og er yderst fortrøstningsfulde i forhold til at få ham til at præstere på de høje nagler igen. Så vi glæder os til at se Kevin i fulde omdrejninger igen og ser frem til at se ham tilslutte sig vores trup på Fredensvang", siger Peter Christiansen.

Diks skiftede i sommeren 2016 fra Vitesse i Holland til Fiorentina i Italien, hvor han dog aldrig fik sit store gennembrud. Han var i 2017/18 lejet ud til Feyenoord, hvor han fik 23 kampe i den rød/hvide trøje i Æresdivisionen, og var med til at løfte trofæet i den hollandske pokalturnering i 2018. Siden har han også været lejet ud til Empoli, som i sidste sæson rykkede ned fra Serie A til Serie B. 

Kevin Diks har også spillet 16 ungdomslandskampe for Holland, herunder syv U21-landskampe. Han kommer til Fredensvang i løbet af den igangværende landskamppause.

Læs også: Se Kevin Diks første interview i AGF-trøjen

 

Oprindelig artikel:

Det hollandske medie, vi.nl, rapporterer nu, at AGF har hentet en ny højreback på sidstedagen af transfervinduet. Der skulle være tale om Kevin Diks, som kommer til fra italienske Fiorentina.

22-årige Diks havde ikke udsigt til spilletid på førsteholdet, og har siden januar været udlejet til Empoli. Her skulle Diks have været i 1,5 år, men lejeaftalen blev afbrudt efter seks måneder. 

Kevin Diks har tidligere spillet for Vitesse og Feyenoord i Holland.

Også italienske Fiorentina-medier, såsom Violanews.it melder sig nu på banen med nyheden. Der skulle dog være tale om endnu et lejemål for Kevin Diks, og ikke nødvendigvis en permanent transfer.

Se en video med Kevin Diks i action her: