Horsens - AGF: Iskold dukkert på CASA Arena

Kong Vinter gjorde betingelserne besværlige for begge hold i aften på CASA Arena. Det lignede længe tre point til De Hviie, men Horsens udlignede til 1-1 med få sekunder tilbage af dommerens tillægstid.

Kampen mellem Horsens og AGF var på forhånd udråbt til en kamp med masser af fight og nerve, men sådan skulle det ikke helt gå, og det kan vi til dels bebrejde vejret for. Banen var i en svær beskaffenhed til poleret fodbold, og særligt flere af Horsens' fysisk store spillere, heriblandt Mikkel Qvist, havde problemer på det våde underlag.

Allerede efter tre minutters spil fik vi første gang smagsprøver på underlagets betydning for kampen, da Horsens' Ludwig begik et klodset straffespark på Kasper Junker. Amini blev sat til at eksekvere fra 11-meter pletten, men misbrugte fodboldens største chance med et uimponerende straffespark uden fart, lige midt i målet.

Det misbrugte straffespark rystede dog ikke AGF'erne, som allerede to minutter senere kom på måltavlen ved Jens Stage. Efter et hjørnespark dumpede bolden ned foran Stage, som med en skæv yderside fik skruet bolden ind kassen helt ude ved stolpen.

AGF tilspillede sig flere chancer i første halvleg, og Kasper Junker burde velnok have øget føringen til 0-2 kort før pausen, da han var alene med Jesse Joronen i Horsens-målet. Desværre for Junker og AGF gik afslutningen dog centimeter forbi den nærmeste opstander.

Til trods for halvlegsføringen til De Hviiie benyttede anfører Pierre Kanstrup TV-interviewet på vej fra banen til at lufte frustrationerne over det svære underlag. Adspurgt om hvad vi kunne forvente os af anden halvleg, svarede Kanstrup: "Den samme latterlige fodboldkamp som indtil nu".

 

Uskøn affære i 2. halvleg

I anden halvleg blev banen ikke just bedre, og det gjorde spillet heller ikke. AGF havde været det bedste hold med flere længder i første halvleg, men i anden halvleg var Horsens en smule farligere end De Hviiie. I hvert fald i begyndelsen af halvlegen, hvor Horsens flere gange var tilstede omkring AGFs straffesparksfelt, uden at "Den Gule Fare" dog for alvor blev rigtigt farlig foran Jovanovics mål.

Hjemmeholdets Ludwig var allerede noteret for en advarsel i første halvleg, og fortsatte med at begå flere sene frispark med sit gule kort i bagagen, uden dog at modtage sin anden advarsel og marchordrer af dommer Sandi Putros.

Efter 75. minutter brød Horsens' Mikkel Qvist igennem i højresiden, og fik med et fladt spark halvvejs passeret en fremstormende Jovanovic, som dog fik slået bolden løs mod den bageste stolpe. Her kom Dino Mikanovic lige præcist først på bolden, og forhindrede en Horsens-spiller i at score i et tomt AGF mål.

Allerede i sekvensen efter brændte det for alvor på igen for De Hviiie, da et klumpspil udviklede sig farligt i AGFs straffesparksfelt. Bolden fløj til sidst lige forbi en helt fri Okosun ved bageste stolpe, som heldigvis ikke fik træf på den.

Det var i høj grad Horsens som fik mest ud af de sidste 45 minutter i kampen, hvor AGF indkasserede to gule kort for at trække tiden. Først var det Jovanovic og senere Juelsgård som blev noteret af Putros for tidsspild. 

I det 82. minut stod Horsens' Drost pludselig fri midt i AGFs straffefelt efter en flot skudfinte, men Drosts ellers kvalificerede afslutning bliv flot vippet over mål af Jovanovic i 'GF-målet.

Dommeren fandt yderligere fire spilminutters tillægstid, og dem udnyttede Horsens og Finnbogason til at få udlignet til 1-1 i kampens allersidste aktion. Her pumpede Juelsgård en lang bold op til Horsens' målmand, som sendte den direkte retur til AGFs straffefelt, og så fik Horsens pludseligt sendt en flad, hård afslutning mod mål. Jovanovic kunne kun halvklare, og så dukkede altid målfarlige Finnbogason op og fik udlignet til 1-1 for Horsens.

Vi følger op på reaktionerne efter kampen i morgen her på KSDH.dk.