Foto: Matti Kronborg

Duelund om at blive far: Det er sindssygtMikkel Duelund har efterhånden været tilbage i Aarhus i over et halvt år, men nu er der også blevet andre ting end Superligaen at tænke på. Duen og hans kæreste er nemlig for nyligt blevet forældre.

KSDH.dk’s udsendte fik en vindblæst snak med den nykårede far, som var meget glad, men også en anelse træt til gårsdagens træning på Fredensvang.

– Hun har været rimeligt højgravid, lige siden vi startede op. Hun føder natten før Nordsjælland-kampen, så jeg følte ikke, at jeg sov i 60 timer. Det hele var lidt presset, men det var sådan set lidt ligegyldigt. Barnet og min kæreste har det godt, så jeg er bare helt vildt glad, siger Mikkel Duelund, som på trods af sin nye titel som far altså har deltaget i samtlige AGF-kampe her i opstarten.

Glade i Aarhus

26-årige Duelund og kæresten Nanna har nu været tilbage i Aarhus siden januar, hvor Duelund blev hentet til AGF. Og det unge par er ved at have fundet sig godt til rette i Smilets By.

– Man begynder at vænne sig til at være hjemme igen. Det er rart, at det ikke bare lige er et halvt år, men at man har noget tid, hvor man kan slå rødder og sætte sig ned og nyde det. Jeg føler ikke, at det har været noget problem for hverken mig eller min kæreste at falde til ro, for vi er jo glade for Aarhus, siger den offensive midtbanemand.

Og Duen har aldrig været i tvivl om, at han meget gerne vil fortsætte i AGF i længere tid end til næste sommer, som den nuværende aftale løber til.

– Det tror jeg ikke, folk er i tvivl om. Jeg har haft brug for at komme hjem og være ejet af en klub og spille i en klub, der vil mig, hvilket man vil her i AGF. Jeg har haft rigtig meget at se til, i forhold til at min kæreste har været højgravid, og så begynder vi stille og roligt at få bugt med min skade. Men skaden er lidt mere kompliceret end først antaget. I øjeblikket kan jeg ikke se mig selv andre steder end her i Aarhus, fortæller Mikkel Duelund.

Mikkel Duelund mod Randers FC.
Mikkel Duelund i symbolsk jubel efter scoring til 1-0 mod Randers FC. (Foto: Matti Kronborg)

En irriterende skade

Mikkel Duelunds karriere har været hindret af skadesproblemer, og i lang tid har den samme skade drillet offensivspilleren, som dog regner med at få styr på kroppen i løbet af efteråret.

– Det er den samme skade, der bliver ved med at skabe problemer. Jeg tror snart, vi går ind på andet år, hvor det har været en konstant irritation. Jeg har fået tre blokader på under et halvt år, hvilket har været en midlertidig måde at slukke branden på, indtil vi finder en mere permanent løsning. Vi har lagt en plan til november om at skulle få skaden helt væk. Men lige nu handler det om at spille til smertegrænsen. Og heldigvis har vi en dejlig stor, bred trup, så vi ikke er så afhængige af én eller to bestemte spillere. Det gør mig tryg, at selv når jeg ikke føler mig på toppen, så er der andre, der nok skal løfte opgaven på banen, fortæller Duelund.

Efter ankomsten til AGF i januar, spillede han 12 ud af sæsonens resterende 15 kampe, på trods af den drilske skade. I denne sæson har han været på banen i alle kampe, udover hjemmekampen mod Club Brugge. Han har endnu ikke spillet 90 minutter i denne sæson. Han glæder sig over den nuværende trupsammensætning, hvor der hersker god harmoni:

– Jeg kendte ikke rigtig nogen af de nye, inden de kom, men jeg synes, det er dejligt, at vi har fået noget kvalitet og bredde til midtbanen. Både til de forreste og bagerste på midtbanen, samt nogle hybridspillere. Jeg synes, at de alle sammen har gjort det virkelig godt, og jeg synes, at de er gode tilføjelser til holdet. De er ikke bare kompetente på banen, men giver også noget til omklædningsrummet, hvilket jeg tror er rigtigt vigtigt for klubben. Det virker til. at alle der er hentet ind, har stor interesse i at investere i projektet og give sig selv 100%, fortæller offensivspilleren.

Bedre end Silkeborg

Mikkel Duelunds debutkamp blev en pointdeler på Ceres Park, hvor Silkeborg IF snuppede et point til sidst. Silkeborg var dog voldsomt spildominerende i kampen. Nu venter selvsamme modstander på Ceres Park på søndag, og det er en kamp, aarhusianeren glæder sig til:

– Jeg synes, vi er bedre end Silkeborg, specielt på hjemmebane. De er et rigtig godt hold, der er gode på kuglen, især på deres eget kunstgræs. Vi har en revanche til gode fra sidst, vi mødte dem på Ceres Park. Det var min debutkamp, og der fik jeg selv et chok over, hvor meget bedre Silkeborg var. Så jeg synes, vi har noget at bevise denne gang. Vi skal have respekt for deres spillere, og den måde de spiller på. De er et giftigt hold med mange gode individuelle spillere, der gerne vil have bolden. Vi skal ind og angribe kampen med fuld respekt, men også have én eller anden form for autoritet overfor dem, så vi kan vise dem, at der er os, der bestemmer, fortæller Duelund.

Det er altså på søndag klokken 18, at Silkeborg IF gæster Ceres Park, og forhåbentligt tager de derfra uden point i bagagen denne gang.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.