AGF vs OB - KSDH

AGF - OB optakt: De Hvide jagter sejr nr. 700 i den bedste række

AGF er stadig ubesejret efter to spillerunder i Superligaen 2020/21, men det holdt hårdt i sidste runde mod Randers, hvor Sebastian Hausner trak i nødbremsen allerede efter godt et minuts spil. Hausner har nu karantæne i de næste to kampe mod OB hjemme og AaB i Aalborg. 

Samtidigt er der tvivl om Niklas Backman, som nok næppe bliver klar efter sin fiberskade han pådrog sig i kampen mod Randers. Det ligner altså Juelsgård skal starte i det centrale forsvar sammen med Tingager, og her er det værd at nævne, at Juelsgård gjorde et fortræffeligt indhop, og lavede assisten til Patrick Mortensens udligning, i kampen mod Randers.

AGF trænede fredag for lukkede døre, og vi kender umiddelbart ikke meget til skadessituationen hos spillere som Backman, Links, Jevtovic og Diks. Men ift. truppen og startopstillingen bliver vi selvfølgelig klogere henover weekenden og i timerne op til kampstart.

Læs også: Gersbach: Jeg vil tilbage på banen og bidrage til holdet

Optakt: AGF - OB statistik

AGF og OB har mødt hinanden 134 gange i den bedste række, hvilket gør dette til det mest spillede opgør i dansk topfodbold. OB har vundet 58, AGF 46 og 30 er endt uafgjort.

I sidste sæson mødtes AGF og OB adskillige gange. Den seneste kamp var i playoffs til Europa League kvalifikationen, hvor De Hviiie vandt med 2-1. Målene blev scoret af Bror Blume (45.) og Patrick Mortensen (47.), mens Kasper Larsen (56.) scorede for Striwerne.

AGF slog også OB ud af pokalen i sidste sæson med 1-0 på Halloween-aften d. 31. oktober i Ceres Park. Jakob Ankersen lavede målet i det 86. minut.

I alt blev det til fire sejre over OB i sidste sæson. AGF slog nemlig også det fynske fodboldflagskib med 2-1 i Odense og 1-0 hjemme i Superligaen.

Sidst OB slog AGF var d. 11. marts 2019, hvor de vandt med 2-1 i Aarhus. Dengang scorede Bashkim Kadrii og Troels Kløve for OB, efter Kasper Lunding havde bragt AGF i front efter 48 minutter.

Der venter os formentlig en tæt kamp. I hver af de sidste 15 Superliga-kampe mellem AGF og OB er der nemlig ingen af holdene, som har vundet med mere end ét mål flere end modstanderne.

AGF kan med en sejr spille sig på 7 point for de tre første kampe. Sidste gang AGF startede med 7 ud af 9 mulige point, var tilbage i 2015/16. I sidste sæson havde AGF kun ét point efter tre kampe.

AGF kan runde 700 sejre i den bedste række

Patrick Mortensen fejrer sejren over Vejle i 1. spillerunde 2020/21 (foto: Nicklas Jacobsen / KSDH.dk)

AGF kan også med en sejr blive den første klub til at vinde 700 kampe i den bedste danske fodboldrække. Vi har nu vundet 699, og OB er i øvrigt på andenpladsen med 691 sejre.

Patrick Mortensen kom på tavlen igen, igen da han æskede mod Hestene i sidste runde. Med sine 12 mål i 2020, er Mortensen den eneste Superliga-spiller som har scoret flere end 10 mål i dette kalenderår. Han har scoret 10 siden Coronapausen i marts.

Hvis Mortensen scorer igen mod OB, vil det være første gang han scorer i fire sammenhængende Superliga-kampe i træk for AGF (inkl. Europa play-off mod OB, red.). Samtidigt vil Mortensen tilslutte sig en lille eksklusiv klub, bestående af Kasper Junker og Søren Berg, som AGF spillere som scorer et mål i klubbens tre første Superliga-kampe i en sæson.