Bruno Jensen i kamp for AGF i 1960'erne (foto: AGF.dk)

AGF mindes Bruno Jensen på søndag

AGF-spillerne vil bære sørgebind i søndagens kamp mod FCK, hvilket sker for at mindes AGF legenden Bruno Jensen, som gik bort i starten af det nye år.

Bruno Jensen, centerforward for AGF på guldalder-holdet i 1960'erne og senere bl.a. formand for AGF Tennis, gik bort i starten af januar i en alder af 79 år.

AGF mindes Bruno Jensen i søndagens kamp mod FCK, hvor AGF-spillerne vil bære sørgebind til ære for den afdøde klublegende.

 

Bruno Jensen spillede kvartfinale for AGF mod Benfica

Bruno Jensen tørnede ud for AGF i årene fra 1960-1966, hvor han scorede 17 mål i 65 førsteholdskampe.

Bruno Jensens bedste sæson for AGF var i 1964, hvor klubben vandt sølvmedaljer. B 1909 vandt mesterskabet det år med ét point flere end AGF, mens KB vandt bronze. Bruno Jensen var en del af en særdeles kompetent trio i AGF-angrebet den sæson, som også omfattede Henning Enoksen og Jørn Bjerregaard.

AGF i Champions League er i dag på samme tid en aarhusiansk vittighed og drøm. Men i 1961 deltog AGF i turneringen, omend den dengang hed Europacuppen for Mesterhold. Her fik Bruno Jensen spilletid i hjemmekampen på Aarhus Stadion, hvor han blev indskiftet som venstre innerwing i stedet for den skadede Aage Rou Jensen.

 

Arbejdede på værksted på havnen

Den første kamp havde AGF tabt 3-1 i Portugal, uden spilletid til Bruno Jensen, og da portugiserne 22 dage senere skulle spille returkamp i Aarhus, benyttede de lejligheden til at besøge flere af AGF-spillerne på deres respektive arbejdspladser, da Benfica-spillerne ikke kunne begribe, at de aarhusianske modstandere gik på arbejde hver dag før træning. Bruno Jensen arbejdede dengang på et monteringsværksted på havnen.

Der var da også klasseforskel over to kampe, og AGF tabte samlet med 2-7 efter 3-1 i Portugal og 1-4 hjemme. Benfica gik videre til finalen og vandt turneringen dette år, og portugiserne gentog bedriften året efter. 

Da Bruno Jensen indstillede karrieren på topniveau, blev han en del af et populært AGF-showhold, som bestod af spillere fra guldalderholdet i 50'erne og andre kendte AGF-spillere. Efterspurgt over hele landet, rejste AGFs showhold rundt og deltog i opvisningskampe i forbindelse med klubjubilæer og lignende.

Læs AGFs mindeord om Bruno Jensens her >

Æret være Bruno Jensens minde.