AGF taber 0-1 til FCK på forsvarskiks

8787 tilskuere mødte i dag op på Ceres Park, og så et defensivt AGF hold tabe 0-1 til FC København.

AGF skulle have tre point mod FCK for at bevare håbet om en plads i Top 6, men det endte med 0 point, og dermed er AGF definitivt ude af Top 6-kampen for i år.

Kampen blev generelt en særdeles chancefattig affære, hvor en vanskelig bane besværliggjorde det polerede spil hos begge hold. 

AGFs defensiv beviste endnu engang, trods fraværet af Kanstrup og Backman i det centrale forsvar, at der er sket underværker under David Nielsens tid ift. at holde modstanderne på afstand af AGF-målet.

I dag fungerede det dog overhovedet ikke på de defensive dødbolde, og det var tydeligt at Jesper Juelsgård og Daniel A. Pedersen i det centrale forsvar, ikke er en holdbar løsning på dødbolde. AGF savnede i den grad Pierre Kanstrup og Niklas Backman i den del af spillet.

Kun én gang brændte det for alvor på foran AGF-målet i de første 45 minutter, hvilket skete da FCKs Zeca efter et hjørnespark stod helt fri ved bageste stolpe, men havde en svær afslutning, som han kun formåede at sende på stolpen. Bolden sprang mod mållinjen, hvor Jovanovic klarede med brystkassen inden den blev clearet.

 

Fejl af DAP kostede dyrt

Efter pausen var AGF godt med i de første fem minutter, hvor Bundu viste prøver på sin kunnen, uden dog for alvor at komme til en farlig afslutning.

FCKs Lüftner havde en svær dag, som flere gange før i denne sæson, men han slap for at høre dommer Peter Kjaersgaards fløjte lyde, da han med et fast greb om Pusic fik revet AGF-angriberen til jorden i en potentiel farlig situation på vej mod målet.

I stedet løb FCK ned i den anden ende, og fik erobret endnu et dødsensfarligt hjørnespark. Her udstillede FCK'erne igen AGFs defensive problemer på dødbolde, da gæsterne på flere hjørnespark i træk var uhyre tæt på at bringe sig foran med 0-1. AGF undgik heldigt en scoring imod sig i disse minutter af kampen.

FCK fik lidt senere afsluttet med et par halvtynde chancer, først ved pause-indskiftede Pieros Sotiriou med et ufarligt hovedstød og dernæst Viktor Fischer fra distancen. Casper Højer fulgte trop for AGF med et forkølet langskud, som gik langt forbi målet.

Martin Spelmann blev skiftet ud efter 70 minutter og erstattet med målscoreren fra Horsens-kampen, Jens Stage, som allerede få minutter senere var med i nogle gode aktioner omkring FCK'erne straffesparksfelt.

Dino Mikanovic spillede en rigtig god kamp, og blev kåret som kampens spiller, og med 10 minutter igen på uret, forsøgte Dino Mikanovic sig med en fræk afslutning fra distancen, men Stephan Andersen i FCK-målet kunne let holde bolden.

Minuttet efter slog Mikanovic et godt indlæg ind foran FCKs mål, hvor Martin Pusic fik AGFs største chance i kampen, men fik ikke ordentligt træf på bolden, og i stedet fik AGF et hjørnespark som løb ud i sandet.

Med syv minutter tilbage gik det så alligevel galt for AGF. Forsvarsvikaren Daniel A. Pedersen så meget uheldig ud, da han ikke fik kontrol over en lang og ufarlig bold, og i stedet brød Federico Santander ind foran AGF'eren, og sendte bolden forbi en prisgivet Jovanovic.

17-årige Magnus Kaastrup kom på banen med fem minutter igen og erstattede Mustapha Bundu, og samtidigt kastede AGF alle mand frem i forsøget på at hive en udligning i hus.

Det lykkedes også for AGF at få bolden i mål til sidst. På et hjørnespark var Jovanovic gået med frem, og bolden havnede ved fødderne af Amini, som fik sendt bolden videre til Pusic og under Stephan Andersen i FCKs mål, men målet blev annulleret for offside på Martin Pusic.